Hur vill kolla en Tändmodul

tändmodulen är ansvarig för att vrida tändspolen på och av och styr varaktigheten av strömmen genom primärlindningen i tändspolen. Detta gör att tändstiften att skjuta på en viss tid beroende på antalet cylindrar fordonet har. Testning av tändmodulen kan göras med en digital volt ohmmeter och en 12-volts testet ljus. Saker du behöver Review, Digital volt ohmmeter (DVOM) katalog testlampan
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Använd ett kopplingsschema för årsmodell på din bil. Leta terminalerna löper in och ut ur tändmodulen. Placering av modulen varierar från modell till modell så kolla manualen appropiate tjänsten av ditt fordon för den exakta platsen.
2

Slå på tändningen och använda din DVOM att kontrollera spänningen till tändmodulen och den positiva polen på tändspolen. Placera minuskabel din DVOM till en solid grund och använd den positiva ledningen till sondera sladdar till tändmodulen och tändspolen. Addera 3 p Om din DVOM visar att spänningen är närvarande på båda platserna, ta bort DVOM leads och ställ mätaren åt sidan. Anslut jordledningen från den 12-volts testet ljus till den negativa polen på tändspolen. Har din partner veva runt motorn flera gånger. Din testa lampan ska blinka på och av. Om så är din modul fungerar och ingen ytterligare testning behövs.
4 p Om ditt test ljuset inte fladdrar på och av, visuellt inspektera ledningarna kör in och ut ur tändmodulen. Leta efter brännmärken, smält sladdisolering och avbrott i trådarna. Använd ditt verktyg skarvning för att ta bort dålig område i tråden och använda dina kabelanslutningar och skarvning verktyg för att reparera de felaktiga sladdar.
5

Använd din DVOM att kontrollera om en öppen krets i den primära spollindning. Tryck på negativa sonden till den negativa polen på tändspolen, peka på positiva ledningen till pluspolen. Ställ mätaren att läsa ohm. Om avläsningen visar oändliga ohm, är din tändmodulen defekt och bör bytas ut. Följ instruktionerna servicehandboken för att byta ut din tändspole
6

Look för att se om DVOM testet visar låg eller ingen ohm,. Om så är fallet, då du har en felaktig tändmodul som kommer att behöva bytas ut . Följ instruktionerna servicehandboken för ditt fordon för att ersätta modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65182.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.