Min 2001 Chevrolet Impala startar inte

Det finns en mängd orsaker till att din 2001 Chevrolet Impala inte kan börja. Starta en Impala kräver en starter att fånga, en gnista för att tanka bilen, rätt mängd bränsle, rätt timing i motorn och bra komprimering. Om det finns ett problem med några av dessa komponenter, kommer den Impala inte startar. Du kan göra ett par saker för att diagnostisera din Impala innan en reparation eller ta den till mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera ditt batteri. Om batteriet har tömts eller har dött, kommer bilen att göra ett klickande ljud när man försöker starta men kommer inte att ha tillräckligt med kraft för att vrida startmotorn. För att kontrollera batteriet, vrid nyckeln till "Tillbehör" läge. Slå på vindrutetorkarna eller lampor. Om de inte slår på, kan batteriet tömmas, och du kommer att behöva hoppa starta det. Om batteriet är mer än tre eller fyra år gammal, köpa en ny.
2

Inspektera vätskor i bilen. Titta på din gas mätare för att se till att du har tillräckligt med bränsle för din bil. Kontrollera oljan i din motor för att se om nivån är för "FULL"-märket och tillsätt olja vid behov. Om din bil är låg på olja, kommer det att prestera oförutsägbart och kan även göra ett högt ljud från området av gastank.
3

Testa ditt tändstift med ett tändstift testare. Varje tändstift i bilen utlöses en viss del av din bil, med alla tändstiften arbetar tillsammans för att starta bilen. Om ett tändstift inte fungerar, kommer det att påverka hela systemet vid uppstart. Byt ut alla tändstift vid behov.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset men inte starta bilen. Titta på instrumentpanelen för att se om det är att informera dig om eventuella problem som din bil kan ha. Kontrollera motorn ljuset vara på, vilket kan innebära en mängd olika saker, men det finns också ikoner för olja, gas och andra vanliga problem. Om din bil indikerar att det finns ett problem, är chansen att detta är anledningen till att din Impala inte startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65739.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.