Parasiter Bilbatteri Drain Orsaker

Bil elsystem gång var så enkelt. De hade en switch (startnyckeln), ett tändsystem, lampor streck och kanske en elektrisk bränslepump. Allt annat var upp till föraren att slå på och av. Nu, fordonsindustri elektriska system är ett gungfly av komponenter, reläer och korsningar, som alla erbjuder någon möjlighet för parasitisk batteri oavgjort. Lights

Den absolut vanligaste orsaken till parasitiska batteriförbrukning är bilens ljus. Glödlampor kan rita en överraskande mängd ström, speciellt stammen ljus och bromsljus, vilket vanligtvis är där problemet ligger. Krångla trunk lampor är särskilt problematiska, men åtföljs vanligen av en alltid-på "trunk glänt" lampa på instrumentpanelen. Prova att ta bort glödlampan och se om problemet försvinner.
Generator Dioder

En generator innehåller flera dioder som fungerar som ett slags envägs backventil för el. Dessa dioder säkerställa att generatorn alltid laddar batteriet och aldrig dra ur den (kom ihåg, en generator är bara en elektrisk motor körs i omvänd, så det är mer än kapabla att dirigera strömmen bakåt). Problemet är ganska lätt att diagnostisera, ett generatorns dioder är delvis ansvarig för att omvandla sin vanliga A /C (växelström) utgång till D /C (likström) utgång. För att kolla efter läckande dioder, anslut en digital multimeter på batteripolerna och kolla för en A /C laddning. Om batteriet tar emot något belopp av A /C makt, är generatorns dioder läcker och du behöver byta ut den.
Stickning Reläer

Moderna bilar kan har dussintals reläer (switchar som använder en strömsnål krets för att stänga en högre makt krets). Dessa reläer har en liten bit av fjäderstål i dem som kan slitas ut och hålla över tid, lämnar hög strömstyrka sluten och drar ström. Bränslepump, ABS (låsningsfria bromsar) modul, och bakrutan reläer defogger är vanliga syndarna, så överväga att dra dem först och se om problemet kvarstår. Addera Datorer Draw

Många av bilens datorer (aka "moduler") aldrig riktigt stänga. Det finns alltid lite ström flyter genom dem, vilket kan vara ett allvarligt problem när man betänker hur många moduler flesta moderna bilar har. Motorns styrenhet (ECM), växellåda /drivlina styrenhet (PCM), låsningsfria bromsar modul (ABS), elektronisk fjädring styrmodulen, chassi styrenheten och nyckel-mindre inträde modulen kan fel som helst, drar ström i en liten men konsekvent sätt. Även om alla dessa är utformade för att gå in i ett slags energisparläge "viloläge" (precis som en dator), kan någon av dem utvecklar ett fall av sömnlöshet och stanna upp hela tiden. Det enda sättet att diagnostisera en alltid-på-modulen är att kontrollera strömförbrukning vid batteriet (med bilen avstängd) och kolla det mot vad instruktionsboken säger att det borde vara. De flesta fordon kommer att dra en konstant 50 mA (milliampere) av ström, men vissa nya bilar kan köra så mycket som 100 mA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63703.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.