Vad är syftet med oljetrågspackning ?

Nästan allt i bilen som processer och innehåller vätska har en packning för att behålla dessa vätskor . Oljetråget packningen håller bilen från att förlora den olja som driver dess motor . Funktion

En packning är en tätning monteras mellan fasta föremål som sällan tas isär , det är en statisk tätning , vilket betyder att den inte är tänkt att flytta runt . Eftersom du kan behöva reparera /ersätta din oljepump , ta bort oljetråget kommer att krävas . Detta innebär att oljetrågspackning korrekt måste installeras för att täta smuts ut och hålla olja i pannan vid återmontering delarna .
Material

För en ordentlig tätning , det är mycket viktigt att rätten packningsmaterialet ( ofta gjorda av gummi ) används för den typ av metall oljetråget är gjord av. Materialet är utformat för att hantera växlande temperaturer som kan orsaka tryck som annars skulle kunna skapa oljeläckage .
Överväganden

Ett oljetråg packning , när den är korrekt installerad , bör hålla olja i oljetråget såvida det har torkat och spruckna . Inspektera var läckan kommer ifrån innan ha packningen ersättas eftersom det kan orsakas av en lös oljetråget avtappningspluggen eller oljefilter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65448.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.