Hur vill kolla en bakre Cable Parkeringsbroms

Den bakre parkeringsbroms kabeln enklast kontrolleras på de flesta fordon från inne i kabinen och på bakhjulen. Parkeringsbromsen kabeln är ansvarig för att låsa bakhjulen upp medan du är parkerade på en kulle där det finns möjlighet att bilen kan rulla. Det är en bra idé att kolla kabeln parkeringsbromsen var sjätte månad för att säkerställa att det inte visar några tecken på slitage och att den inte är skadad. Saker du behöver
skruvmejsel
Jack
Jack står
hjulblock
Visa fler instruktioner
1

block Placera hjulet under framhjulen.
2

Hoppa in i bilen och ta bort skruvarna som håller fast mittkonsolen på plats (om parkeringsbromsen är mellan förar-och passagerarsätet).
3

Dra upp mittkonsolen runt handbromsen och undersöka kabeln. Om det ser ut skadad eller sliten, behöver du få service av en professionell mekaniker. Om din parkeringsbromsen är i förarens fot väl, sedan klättra ner i foten väl och undersöka bromsvajern fäst på baksidan av pedalen för att se till att den inte är skadad.
4

Jack upp fordonet i den bakre med den bakre uttaget punkten bakom stammen.
5

Place pallbockar under bakre nypa svetsar och sänk bilen på pallbockar.
6

Klättra under fordonet och kontrollera att kabeln parkeringsbromsen för skador på någon utsatt kabel linje. En skadad kabel skall repareras omedelbart av en professionell mekaniker. Fordonet
7

lägre till marken och dra åt parkeringsbromsen. Du kanske vill parkera bilen på en kulle för att testa bromsen. Du bör kunna låsa hjulen med parkeringsbromsen inom 3-5 klick på parkeringsbromsen. Om du har möjlighet att pressa bromsen längre än så utan att låsa upp hjulen, då din parkeringsbromsen eller bakre bromsarna kräver tjänsten av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64443.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.