Felsökning av en Grand Prix ABS Ljus och Traction Control Ljus

Det låsningsfria bromssystemet (ABS) och Traction Systems Control i din Grand Prix både använda ABS-wheel-speed sensorer och modulatorventilaggregat montering styra hjulspinn. ABS-systemet övervakar hjul-varvtalssensorer och lindrar bromstrycket på ett hjul att den känner närmar lock-up. Den Traction Control övervakar samma hjulhastighetsgivare och gäller bromstrycket till varje hjul det sinnen över accelerera. Diagnos av dessa system sker med hjälp av ett felsökningsverktyg och bilens omborddiagnos dator fungerar. Saker du behöver
Automotive Scan Tool Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcken för korrekt hjulstorlek och kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Felaktig däckstorlek, såsom två olika storlekar, kommer att orsaka att hjulen snurrar med olika hastigheter och kan sätta en falsk kod när datorn känner detta som potentiell hjullåsning. Låg vätskenivån i bromshuvudcylindern kommer att resultera i avstängning av ABS och antisladdsystem för att förhindra införsel av luft i bromssystemet.
2

Slå av tändningslåset och sätt skanningen verktygets kontakt in i bilens diagnosuttag. Diagnosuttaget i OBD-II utrustad Grand Prix ligger under förarsidan av instrumentbrädan nära rattstången. Vrid tändningsnyckeln på och hämta felkoder enligt instruktionerna som medföljer felsökningsverktyg. I de flesta fall kommer du att välja "Läs Codes" från skärmmenyn eller tryck på "Läs"-knappen på framsidan av Scan verktyget för att hämta koder. Gå till steg två om koden anger ett hjul fel hastighetssensor eller steg fem om koderna indikerar en solenoidfel.
3

Välj "Data" från skärmen menyn och bläddra igenom listan tills hjulhastighetssensorn data visas på skärmen. Provkör bilen medan du övervakar hjulhastighetssignaler, anges av felkoden, om ett felsökningsverktyg. Om hjulhastighetssignal skiljer sig från de övriga hjulhastighetssignaler, testa motståndet hos sensorn.
4

Koppla den felaktiga hjulvarvtalsgivaren, som ligger på baksidan av hjullagret och navet montering på varje hjul i Grand Prix och testa motståndet hos sensorn med hjälp av din digitala volt /ohm mätare inställd på att läsa motståndet. Motståndet av en god hjulhastighetssensor kommer be1k ohm + /- 10 procent. Byt ut sensorn om mätaren visar 0 ohm, oändliga ohm, eller motståndet inte 1k ohm + /-. 10 procent
5 säkringar

Kolla in säkringsblocket under instrumentbrädan och under huven. Säkringarna för ABS och Traction Systems kontroll är markerade på kroppen för säkring av block. Byt ut eventuella defekta säkringar innan du fortsätter med testerna. Koppla enheten modulator ventilen placerad på förarsidan av passagerarutrymmet nära huvudcylindern och testa motståndet av solenoider använder du digital volt /ohm mätare. Byt modulatorventilaggregat uppställning om 0 ohm eller oändligt motstånd mäts vid monteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66347.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.