Hur berätta om du har vatten i din Gas

En tank full av dålig bensin i bilen kan leda till en mängd olika problem, bland annat bestående skador på motorn. Det är viktigt att känna till symptomen på dålig bensin eftersom ju tidigare du kan bestämma att din bil har dålig gas, desto snabbare kan du rätta till problemet. Bad bensin typiskt orsakas av vatten blandning med bränslet. För att åtgärda problemet genom att lägga bränsle behandling till tanken eller manuellt extrahera dåligt bränsle innan motorn kan använda den. Instruktioner
1

Bestäm när du senast satte bränsle i bilen. Bensin som innehåller en hög koncentration av etanol har inte en mycket lång hållbarhet och erfarenheter vad som kallas "fas separation" i så lite som 30 dagar. Fasseparation sker när etanolen och vattnet i bränslet hålla ihop och separera från bensinen. Om bensinen i tanken är mer än en månad gammal, bör du utgå från att det inte längre är bra och förmodligen behöver tömmas ur bilens tank med en mekaniker.
2

Starta bilen. Var uppmärksam på om den startar korrekt, eller om det är antingen kämpar för att starta eller startar och sedan stannar. Om den har svårt att få och vistas igång, och det enda som har förändrats är att du bara sätta bensin i det, kan du ha urvattnad bränsle.
3

Låt din bil sitta och tomgång. Var uppmärksam på om den går på tomgång jämnt och konsekvent, eller om det fräser, överspänning eller stannar ute. Dessa kan alla vara symptom på dålig bensin.
4

köra bilen. Var uppmärksam på hur den reagerar när du trycker på gaspedalen. Tvekan, sputtring, hosta eller förlust av makt är tecken din bil kan ha dålig bränsle.
5

Titta på din gas mätare. Om du bara har en liten bit av bränsle och misstänker att det är dåligt, fylla tanken med en högoktanig (premium) bränsle, sedan lägga en produkt bränsle behandling för att ta hand om problemet. Om din bil har en full tank bensin, ring din mekaniker och få råd om hur man hanterar situationen. Du kanske måste ha den dåliga gasen sögs ut och ersattes med premium gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66566.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.