Hur vill kolla en bränslepumpens relä i en Hyundai Excel

Strömförsörjning till bränslepumpen på din Hyundai Excel hanteras av kontroll relä eller strömbrytare. Detta relä levererar också ström till insprutarna och den elektroniska styrenheten (ECU) eller dator. Precis som alla andra elektromekaniska reläer, innehåller denna manöverkontakt rörliga punkter och spolar som kan brinna eller gå sönder. För att bekräfta att bränslepumpens relä på din Hyundai-modellen är orsaken till problemet, testa den och byt ut den om det behövs. Saker du behöver
Ohmmeter2 jumper kablar
Visa fler instruktioner
1

Identifiera kontroll /pump reläplintarna. Om du ställer in reläet med terminalerna vända dig och låset fliken pekar uppåt, skulle dessa vara de terminala identifikationsnummer. Övre raden, från vänster till höger: 4, 3, 2 och 1. Nedre raden, från vänster till höger:. 8, 7, 6 och 5
2

Ställ din ohmmeter att läsa inom 100 ohm intervallet Addera 3

. Haka upp ohmmeter leder till reläplintarna 1 och 4. Du bör få en infinity läsning eller ingen ledningsförmåga.
4

Hook upp ohmmeter leder till reläplintarna 2 och 8. Mätaren bör ange en läsning värde nära 95 ohm.
5

Hook upp ohmmeter leder till reläplintarna 3 och 8. Mätaren bör ange en läsning värde nära 95 ohm.
6

Hook upp ohmmeter leder till reläplintarna 6 och 7. Mätaren bör ange en läsning värde nära 35 ohm.
7

Hook upp ohmmeter leder till relä plint 1 och 2. Nu mätaren bör ange en infinity läsning eller ingen ledningsförmåga.
8

Hook upp ohmmeter leder till relä plint 1 och 4. Hoppa terminal nummer 6 till den negativa terminalen på ditt bilbatteri med en bygel och tillfälligt tillämpa batterispänning till plint nummer 7 med en annan bygel. Din ohmmeter bör ange en läsning av 0 ohm.
9

Hook upp ohmmeter leder till relä plint 1 och 2. Hoppa terminal nummer 5 till den negativa terminalen på ditt bilbatteri med en bygel och tillfälligt tillämpa batterispänning till plint nummer 7 med en annan bygel. Din ohmmeter bör ange en läsning av 0 ohm.
10

Jämför dina resultat med behandlingen värden som anges i steg 3 till 9 ovan. Om dina resultat avviker från dessa värden, byt styrrelä.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64016.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.