Felsökning av en 1985 Volvo 740

Volvo 740 var en ingångsnivå Volvo som var i princip en 760 men med färre alternativ. Detta gjorde bilen billigare att bygga och mer överkomliga för massorna. Det var den första Volvo med främre fyrhjulsdrift och märkt en tydlig förändring av Volvos marknadsföring som de slutade gå efter idrotten sinnade kunder (som föredrar bakre bilar fyrhjulsdrift). Det finns ett antal frågor som kan krypa upp med en 1985 740, fjädring och turbon är de troligaste bovarna. Instruktioner
en

Walk runt utsidan av sedan först och inspektera karosseridelar för korrosion och rost. Även Volvo är konstruerade för vinterväder och att motstå vägsalt och vatten, kan de ändå få rost som alla andra bil. Titta under bilen för att inspektera 740 s ram, leta efter tecken på rost eller svetslinjer. Om 740 hade varit i ett vrak då ramen skulle ha svetslinjer där ramen reparerades. Om reparationen gjordes felaktigt då ramen kan vara avstängd otakt.
2

Pop huven på 740 och leta efter tecken på skador på motorn. Luftintaget röret bör vara fri från sprickor eller brott som skulle svälta motorn av luft. Om 740 är en turbo modell sedan se till att turbo bostäder är fri från sprickor eller snedvridningar. Inspektera Volvos batteri av någon skum som tyder på skador på batteriet. Har en mekaniker byta ut eventuellt skadade batterier på grund av risken för frätskador.
3

Slå 740 och låt den gå på tomgång. Om motorn inte stannar på då bränslepumpen eller förgasaren kan skadas. Om det är förgasaren så kan det vara en enkel ventil ersättare jobb men några problem med bränslepumpen kräver full ersättning för pumpen.
4

Ta 740 för en provkörning och se motorn temperatur. Om det körs hög radiatorn kan skadas och det måste ha vätskan bytas. Lyssna på kugghjulen förändringen i sändningen, om du hör högljudda smällar då sändningen börjar att bryta och måste snart bytas ut. Om du inte kan flytta in i en viss växel, kan växeln ha sönder eller tappat sina tänder. Den 740 kan fortfarande köras men överföringen måste byggas inom kort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67760.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.