EGR-ventil Underlåtenhet Symtom

för avgasåterföring (EGR) system hjälper till att minska utsläpp från fordon genom att införa en liten mängd avgaser till motorns insugningsrör. Re-bränning detta använda bränslet minskar temperaturen förbränningsrum, som spelar en stor roll i bildandet av farliga utsläpp som kväveoxider. EGR misslyckanden kan vara subtil och är oftast progressiv. Funktion

Ett EGR-system börjar vid avgasventilen eller grenrör, där en liten kanal omdirigerar en viss mängd av de förbrukade gaserna mot EGR-ventilen. Sedan, beroende på den typ av ventil, kommer den att öppnas av motorns dator, motor vakuum eller tryck hos avgaserna. När ventilen är öppen, en förutbestämd mängd av avgaser strömmar in i insugningsröret, och därifrån in i förbränningskammaren.
Underlåtenhet Typer

huvudsak finns det endast två typer av fel: motorn erhåller antingen för mycket eller för lite avgaser. Misslyckanden beror oftast på EGR-ventilen fastnar öppen eller stängd, men kan också bero på en läcka i systemet. EGR-ventilen kan klibba eftersom den inte tar emot vakuum eller elektrisk signal för att flytta eller för att den är smutsig och täckt med kol.
Motordrift

En ur funktion eller igensatt EGR ventilen kommer att resultera i en ojämn tomgång, dålig bränsleekonomi och möjligen en förlust av makt. Strömavbrott är särskilt vanligt med ventiler som fastnat i öppet läge, eftersom detta kommer att tillåta heta avgaser att ständigt gå in i förbränningskammaren när de inte behövs. Dessa gaser kommer att förskjuta luft och bränsle som din motor behöver, vilket orsakar en förlust av makt.
Check-Engine Light

Elektroniskt styrd EGR-ventiler har en position sensor som talar om för datorn hur långt öppna eller stänga det. Om datorn inte får den respons den förutser, kommer det resa en check-motorn ljus. En ventil som har fastnat i öppet oftast leder till check-engine lampan tänds efter att bilen värms upp. En som har fastnat stängs utlöser när motorn är kall, men kan försvinna när den värms upp.
Utsläppsprovningen

En EGR är främst avsett för att minska bildningen av den toxiska föroreningen kväveoxid. Ett säkert tecken på EGR misslyckande är en topp i produktionen av denna kemikalie, som bara kan upptäckas genom ett utsläpp testare.

Dessutom kommer ett fordons dator försöka kompensera för höga temperaturer i förbränningskammaren genom att injicera extra bränsle eller fördröja tändningen. Detta tillvägagångssätt ger överskott kolmonoxid och låter oförbrända kolväten att avsluta avgaserna. Det senare kan kännas igen av en stark lukt av bensin från avgasröret, men den förra kan bara upptäckas genom utsläpp testning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64532.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.