Felsökning av en broms båttrailer

Släpvagnsbromsar bevisa sitt värde när släpvagnsvikt överstiga 3.000 pounds. Vissa stater kräver släpvagnsbromsar på tandem släpvagnar och släpvagnar som väger så lite som 1.000 pounds. Bra fungerande båttrailer bromsar undvika olyckor genom att ta stress och tröghet från dragfordonet, så båda fordonen kan minska till en rimlig stopp på ett säkert avstånd. Elektriska och bromsar surge kan hittas på båtsläp. Båtsläp uthärda frekventa nedsänkning i vatten, låna ytterligare problem i systemet. Felsökning bromsar båttrailer kräver en process för eliminering och några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Trailer bruksanvisning
Penna och papper
Magnetkompass
Assistant Review Laser temperatursensor
Elektrisk kontaktspray
Tire skiftnyckel
Trailer domkraft
Kraftig pallbockar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Tow trailern runt stan i trettio minuter eller så och göra många, fasta hållplatser. Efter att du har gjort din sista stopp strategi en av släpvagnens hjul och peka en sensor laser temperatur på utsidan av fälgen och göra en anteckning om den uppmätta temperaturen med penna och papper.
2

Move snabbt till den andra axeln och registrera temperaturen. Om släpet har en setup tandemaxel, registrera alla temperaturer för alla hjulen. Om något hjul registrerar 70 grader Fahrenheit lägre än de andra, betyder det att hjulet bromsar inte har tagit kontakt och har skadats.
3

Håll en regelbunden fickkompass bredvid den yttre kanten av hjul nära navet platsen. Har en assistent knuff i den manuella stoppknappen på broms controller, inne i hytten. Titta kompassnålen för rörelse. Nålen kommer att svänga in mot hjulet om de elektriska magneter inuti bromsen fungerar ordentligt. Om ingen magnetisk signal visas, spåra tråden tillbaka i selen och kontrollera och rengör anslutningarna.
4

Leta efter akut sladden eller kedja koppla mellan din bogsera fordon och släpvagn ram. Det akuta disconnect tjänar funktionen att bryta den elektriska kretsen i bromssystemet, ska dragfordonet separat från släpet. Oavsiktlig kopplar eller lösa anslutningar kan orsaka att bromsarna för att aktivera och stoppa vagnen. Rengör anslutningen kontakten med elektrisk kontakt spray och sätt in den ordentligt i tråden uttaget.
5

avgöra om du har bromsar uppsving typ, genom att hänvisa till din bruksanvisning. Hitta den kraftiga kopplingen monterad på släpvagnen tungan, består det av en huvudbromscylinder och en länkarm som ansluter till huvudcylindern tryckstången. Skruva loss huvudcylindern locket och kontrollera bromsvätskenivån. Det måste vara full. Aktivera kopplingen för hand, skjuta den fram och tillbaka. Kontrollera om kopplingen trycker huvudcylindern tryckstång, och att stången har resistans trycket.
6

Använd ett däck skiftnyckel för att lossa muttrarna på ett hjul, men inte ta bort dem. Använd en domkraft trailer golv för att lyfta fordonet och placera två tunga pallbockar under ramen, på insidan och utsidan av hjulet. Slutför bort muttrarna med däcket skiftnyckel. Använd tång för att ta bort locket navet damm och sprinten som håller kronmuttern på spindeln. Skruva kronmuttern med en socket.
7

Avlägsna trumman från axeln navet. Inspektera alla hold-down och returnera fjädrar för korrosion, distorsion och korrekt placering på sin pivot dubbar. Trasig eller sträckt fjädrar måste bytas. Kontrollera skon foder, vilket gör att den inte har slitits förbi nitar. Byt tunt foder. Leta efter läckor vid hjulcylinder genom att dra tillbaka dammtätningarna. Läckor indikerar slitna cylinderkolvar och koppar.
8

en tång för att gripa och flytta hjulcylinder kolvstängerna i och ut ur cylinderborrningarna. De bör gå med tryck, och får inte frysas på plats. Tryck toppen av bromsbackarna tillsammans och komprimera stängerna inåt. Båda bromsklossarna ska röra sig inåt och våren utåt. Ta bort alla hjulen och kontrollera invändiga bromsdelar på detta sätt. Ersätt eventuellt våren, bromsback, hjulcylinder eller stoppbygel som verkar trasig eller defekt.
9

Se din bruksanvisning för rätt foot-pounds av vridmoment som krävs för dina hjul. Sätt i muttrarna på hjulen och mysiga dem tätt med däck järn. Lyft upp vagnen med domkraft och ta bort domkraften. Använd en momentnyckel för att dra åt hjulen med tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67672.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.