Felsökning på A /C i en Toyota

A /C i din Toyota håller hytten sval när det är varmt ute. Toyota använder en AC-kompressor med R134 köldmedium som leveranssystem. Du bör vända din AC kompressor på minst en gång i månaden under hela året (även under lågsäsongen) i flera minuter bara att se till att kompressorn får lite användning. Om din kompressor misslyckas, måste du byta ut den. Men först bör du felsöka A /C i din Toyota sedan byta A /C-komponenter kan bli väldigt dyrt. Instruktioner
1

Starta motorn. Vrid AC fläkten till "hög" och vrid AC till den kallaste inställningen.
2

Vänta tills motorn värmas upp. Vattentemperaturen nål ska sitta mellan övre och undre märken, helst i eller nära mitten av mätaren, när motorn har nått normal arbetstemperatur.
3

Kontrollera för kall luft från HVAC ventilerna. Om det inte finns någon kall luft, har du antingen en kompressor problem eller om du har ett tillbehör bälte problem.
4

Öppna huven och lyssna på tillbehöret bältet. Om det är skrikande, kan det behöva bytas ut. För att kontrollera att remmen är skadad, stäng av motorn och inspektera bältet. Kontrollera tillbehöret bältet som loopar runt A /C kompressor remskiva på den nedre högra sidan av motorn. Bältet ska vara i gott skick med några flisas remtänderna och inga tecken på slitage. Om bältet inte visar tecken på slitage eller är skadad, har då den ersatte. Om bandet är bra, då A /C kompressor behöver service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64646.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.