Vad gör en Oil Bil läcka?

Läckande olja kan vara ett irriterande bil problem, lämnar fula fläckar i ditt garage och uppfart. Det kan också vara ett tecken på problem som kommer att förvärras med tiden om den inte beaktas på ett lämpligt sätt. Däremot kan sådana läckor ofta lösas snabbt om du vet var du ska leta. Typer av olja

En bil kör med två sorters olja:. Transmissionsolja och motorolja

transmissionsolja hjälper till att hålla överföring, växlar, differential och koppling (om du har en manuell växellåda) fungerar. Det ger ett smörjmedel för rörliga delar för att överensstämma med varandra utan slipning och förstöra varandra på grund av friktion.

Motorolja hjälper till att hålla din motor kolvar, vevaxel, inklusive reservdelar arbetar. Det håller motorns delar smorda så att motorn inte överhettas med friktion.
Transmission Läckor

Transmission oljeläckage tenderar att inträffa mellan transmission och differential. Dessa delar skruvas ihop med packningar i mellan dem för att säkerställa täthet och en tätning. Eftersom denna tätning slits ner eller har en paus, kommer växellådsolja läcka. Skillnader i utomhustemperaturen kommer att förvärra klyftan och olja kommer att läcka oftare när bilen är kall än när det är varmt och metalldelarna har expanderat.
Motor Läckor

Motor läckor händer mycket på samma sätt som överföring läckor. Motorhuven är en serie av delar bultade till varandra. I mellan dessa motorhuven delar finns packningar, återigen för att bidra till att upprätthålla en tätning. När dessa packningar misslyckas, kommer motorolja rinna ut. Men till skillnad från transmissionsolja som läcker när fordonet är kall, motor oljeläckage tenderar att hända när motorn är varm. Detta beror på att trycket inuti fungerande motor, vilket gör att oljan blir väldigt tunn.

Motorolja också kan läcka från slangarna och linjer som pumpar oljan i motorn och rinna ut. Detta kan bero på dåliga klämmor eller små avbrott i olje-spolning.
Betydelse

Oljeläckage är oftast ett tecken på en bil problem som kommer att bli värre med tiden . Om läckaget beror på en packning misslyckande, kommer oljan rinna ut till slut. Även en mindre överföring läcka bara orsakar fläckar, kommer en större läcka sänka transmissionsolja för låg och tillåter redskap delar att mala sig till den punkt av misslyckande.

En motor läcka kommer att tillåta oljan att sippra ut på en varm motorn. Detta kan orsaka brand. Alternativt, om motorn läcker olja ut till vägen, kommer nog läckage dränera motorns oljenivå och motorn kan ta upp på grund av bristande smörjning.
Fördelar med felsökning

veta vilken olja läcker i en bil kan hjälpa precisera var ett växande problem uppstår i ditt fordon. Medan vissa reparationer kan bli kostsamt, om en läcka beror på en enkel packning misslyckande du kanske kan få reparationen gjort under garantin om bilen är ganska ny. Huvudsakliga transmission och motor packningar bör inte misslyckas inom de första fem åren av drift av en ny bil.

Identifiering och fastställande av läckor när de inträffar kan hindra dem från att svälla till en seriös motor eller växellåda misslyckande.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65042.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.