Förlora Antifreeze utan uppenbar Leak

Närhelst ett fordon förlorar frostskyddsmedel, även känd som kylmedel, leder den vanliga förväntan ägaren att kontrollera med avseende på tecken på läckage på alla kylmedel kopplingar och komponenter. Uppenbara läckor kan vanligtvis hittas i form av pölar kvar på trottoaren. En mer mystisk kylvätskeförlusten problem innebär inga bevis alls för läckor eller pölar, men visar en tydlig minskning av halterna kylarvätska. Exhaust

Om topplockspackning på fordonet har försvagats eller bränns, kan det spricka eller blåsa öppet en vattenmantel som sitter i närheten av den övre delen av förbränningskammaren. Kylvätska som kommer in i förbränningskammaren komprimeras med luft-bränsleblandningen, sedan blåsa ut avgasgrenröret. Den kylvätska, som nu har pressad och vände sig till ånga, färdas genom avgasrör och ljuddämpare systemet, där en hel del av den kondenserar och avdunstar. De återstående kylvätska lämnar avgasröret i vägen för ånga, som försvinner i atmosfären.
Kylarlocket

Radiatorer hålla kylarvätska i ett begränsat område. En kylarlocket, som har en cirkulär packning under den, håller kylarvätska från att fly från den övre halsen anslutningen. En defekt kylarlocket packning kommer att tillåta kylmedel att fly i form av ånga. Ångan sprider i motorrummet. Med hög motortemperatur, samlar ånga avdunstar eller fukt på motorrummet brandvägg och brunnar fender. Kylvätskeförlusten resultat, utan synbar pölar tecken.
Överflödesbehållare

När ett fordon är överhettat eller efter att motorn har stängts av efter en lång resa, en expansionsventil öppnar inne kylarlocket så att kylarvätska ange överflödesbehållare. Om expansionsventilen fastnar öppen, gör det ett konstant flöde av trycksatt kylmedel att komma in i behållaren, där det blir till ånga. Ångan, som har kylmedel däri, tvingas ut ur behållarens lock ventilationsöppningen eller lossar locket. Ånga och kylvätskan släpps ut i motorrummet. Kan tillåta vatten att komma in i förbränningskammaren i riklig mängder
Vevhus

En topplockspackning som har en blåst hål vattenmantel . Vatten som inte passerar genom avgasventilen och grenrör komprimeras av kolven. Kylmedel tvingas förbi kolvringarna och kommer in i oljan vevhuset. Den kylvätska blandas med oljan i en brun eller krämfärgad skummig konsistens. Den kylarvätska nivå kommer att sjunka märkbart, medan oljenivån i vevhuset kommer att stiga. Vid denna punkt, kommer tecken på yttre vatten läckage visar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68055.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.