Hur man testar en 12 volts Delco Coil

bensindrivna fordon som tillverkas av General Motors fram till slutet av 1990 beroende på en tändspole. Bestående av primär-och sekundärspolarna, inducerar denna komponent den höga spänning som är nödvändig för tändstift för att antända bränsle och luft blandningen för varje cylinder i motorn. Dessa 12 volt spolar har och fortfarande görs av AC Delco, ett dotterbolag till General Motors. När ett tändsystem inte fungerar korrekt eller när du byter nämnda komponent, är det tillrådligt att du testar de primära och sekundära spolarna. Saker du behöver
datablad för 12 volt Delco spole (tillval) Review, Digital multimeter med sond leder
Visa fler instruktioner
1

Ställ in digital multimeter . Följ instruktionerna som följer med mätaren, ställa upp det som en ohmmeter och anslut ledningarna probtest. Se också till att du vet hur du växlar mellan de lämpliga intervall som krävs för detta test. Vanligtvis kommer den 200 ohm och 20.000 ohm intervallen räcka för de primära och sekundära spolarna, respektive.
2

Ställ multimetern till 200 ohm intervallet. På spolpaketet, det finns positiva och negativa terminaler för den primära spolen. Rör respektive positiva och negativa ledare från digital multimeter till dem. En giltig mätning från mätaren är typiskt inom området av 0,75 och 0,81 ohm. Om du har en kopia av specifikationerna för din specifika modell av Delco spole, använda den informationen för att veta vad som är en acceptabel läsning för både de primära och sekundära spolarna.
3

Ta testet leder från spolen och satt multimetern till 20.000 ohm område för att testa den sekundära spolen motstånd. Tryck på en mätsladden antingen yttre anslutning och tryck på resterande testledningen till kontakten på högspänningsspets, vilket är i mitten av komponenten. Beroende på modell av Delco spole, är en acceptabel utgång läsning från mätaren normalt inom intervallet 9.000 och 11.000 ohm.
4

utvärdera resultaten av testerna. Om Delco spolen passerar båda provningarna, då är det lämpligt för användning. Annars bör den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67533.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.