Felsökning en Dodge Motor

Felsökning Dodge motorer beroende på år av fordonet. Dodge fordon är utrustade med en On-Board Diagnostic systemet. År 1996 krävde Envirionmental Naturvårdsverket alla nytillverkade fordon att använda samma kodsystem. Före det året, använde tillverkare som Chrysler sin egen unika system. Medan fordonsdiagnostik aldrig bör vara det enda verktyget som används samtidigt undersöka motorproblem, är det oftast det bästa sättet att börja. Det kan spara mycket tid genom att ge dig specifika ställen att leta efter problem. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pen
Paper
Visa fler instruktioner Flighter Dodge Fordon Efter 1996
1

Infoga din OBD- II skannerns kabel till Dodge Data Link Connection. Detta diagnostiska utlopp kan vara på olika ställen beroende på vilken modell av Dodge du felsöker. Det är dock nästan alltid under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet, mellan den vänstra kick panel och gaspedalen.
2

Vrid Dodge elsystem på. Du kan äga en skanner som kräver igång motorn. Scanner fungerar alla olika av varumärket. För exakta instruktioner om hur du använder din, skjuta till de steg som beskrivs i skannerns användaren manaul.
3

Slå på scannern och ange en "hämta"-kommandot, om skannern inte inte har auto-on och Autohämtning funktioner.
4

Gör en lista på de koder hämtas av skannern. Rådgör med din scanner handbok för generiska OBD-II-kodning definitioner. Den Chrysler familj av bilmärken använder också kompletterande koder. Du kommer inte hitta det i bilens instruktionsbok. Det enklaste och mest prisvärda sättet att hitta dessa koder är att titta på nätet (se Resurser). Lägg definitionerna till förteckningen över koder du gjorde i steg 3.
5

Öppna huven på Dodge. Felsökning områdena motorn som överensstämmer med koderna på din lista.
Dodge Fordon 1983-1995
6

Skjut nyckeln i tändningslåset för Dodge du är felsökning. Inom loppet av fem sekunder, vrid nyckeln till "On" och "Off" i följande ordning:. On-Off-On-Off-On
7

Spela in på ett papper hur många gånger tjänsten motorn snart blinkar. Chryslers flash-felkoder är tvåsiffriga. Den första siffran blinkar, och det blir en liten paus innan det andra numret blinkar. De två uppsättningarna av blixtar är eller lika långa. Till exempel kommer felkoder 35 representeras av tre blinkningar, en liten paus, och ytterligare fem blinkar. Det blir en längre paus innan systemet förmedlar en ny kod.
8

Slå upp Chryslers flash-felkoder på nätet. Fordonets ägare manuell kommer inte att ha dem. Kopiera koderna ner bredvid deras motsvarande nummer.
9

Öppna Dodge motorrummet. Börja på toppen av din lista och undersöka motorns områden som motsvarar de felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66512.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.