Vilka Wires När Hot därmed stängas av en motor?

Bilens elektronik är ett komplicerat ämne, och den genomsnittliga fordonsindustrin elsystemet erbjuder massor av möjligheter för misslyckanden. Svårt att diagnostisera och svåra att spåra upp, kan heta ledningar imitera alla möjliga helt orelaterade problem och misslyckanden. Men oavsett vilken tråd är att ge dig passar, ta reda på vad som orsakade tråden att bli varm innan du går kastar delar på det. Basic Diagnos

Värme och el kommer inte överens, särskilt när det gäller ledningar. En elektrisk ledare är endast kan förflytta sig så mycket energi på atomär nivå. Öka värmen och du ökar resistansen i tråden och minska mängden el som kan flöda igenom, öka mängden el förbi motståndet, och den förvandlas till värme. En varm tråd är en kaskad effekt misslyckande väntar på att hända, eftersom ökande värmen ökar motståndet, vilket ökar värmen. Innan du försöker att fixa en varm tråd eller tillhörande komponenter, hitta källan till det motstånd eller kort som orsakat värmen i första hand. Addera Tändsystem

Hot gnista tändkablarna kommer typiskt att orsaka en misständning och förlust av makt, men de är osannolikt att stänga en motor ner helt. Flera coil förpackningar kommer inte stänga ner bilen på egen hand, men någon av de utlösande trådarna kanske måste den uppfylla tillräcklig termisk resistans. En extremt varm tändspole ström-ledningar kan stänger av motorn om du har en enda spole, men oddsen är att du kommer att uppleva en intermittent misständning innan total avstängning. Eftersom värmen ökar framkalla ett spänningsfall, kan något i tändsystemet som bygger på en exakt spänning signal misslyckas på grund av värmen i signalledning. Signaltrådarna går till din tändmodul kräver just en sådan exakt spänning och kan vara mer känsliga för värme än andra.
Jordledningen

marken tråd är bron över vilken all el i dig motorn måste passera. Jordkablar är oftast inte sladdar alls, de är faktiskt mer som tillplattade rep av flätat stål, som ett band som löper från motorn till chassit. Med tiden kommer de små trådarna i jordledningen snap - genom korrosion eller konstant rörelse - och tråden kommer att förlora en del av sin förmåga att överföra energi effektivt. När tillräckligt trådar knäppa, får du som kaskad effekt av fel som orsakar motstånd att bygga tills tråden blir varm och helt slutar överföra makt. Eftersom varje system i din motor fungerar genom jordledningen, kommer varje fel här inducera multipla fel i motorns elektronik och sensorer.
Sensorkablar

Medan motorerna sensor ledningar är några av de mest känsliga i fråga om spänning avvikelser, kommer de flesta inte döda din motor direkt. Vevaxelläget, Luftmassemätare, syre, gasreglageläget och grenrör luft trycksensorer kan vara viktigt, men datorn har ett antal backup "open-loop" sub-rutiner för att hålla motorn igång om en av sensorerna misslyckas eller returnerar en osannolik signal. Märkligt nog, kan din motor temperatursensor vara de första att drabbas av hot-wire syndrom. Temperaturgivaren fungerar genom att testa spänningsfallet i en ledare in mellan två elektroder. Ju varmare motorn blir, desto större motstånd finns och ju mer den signalen sjunker. Om sensorn själva tråden blir varmt, det ska skicka datorn en falsk avläsning indikerar att motorn är överhettad. Om datorn innehåller programmering för att stänga av motorn i händelse av massiv överhettning, kan det misstolkas lätt signalen och initiera ett självförsvar avstängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68472.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.