Felsökning luftkonditionering på en 1993 Honda Civic

Felsökning av luftkonditioneringen i din 1993 Honda Civic kräver användning av en uppsättning av luftkonditionering mätare avsedda för system som innehåller R-12 (freon) köldmedium. Medan R-12 köldmedium är dyrt och federala lagen kräver dessa system servas och repareras av certifierade tekniker, felsökning och reparation kan fortfarande göras av hemmet mekaniker för att hålla reparationskostnaderna nere. De flesta hem mekaniker kan slutföra diagnos i ungefär en timme. Saker du behöver
R-12 A /C mätare inställd
högtryckssidan adapter
Visa fler instruktioner
1

Stäng båda ventilerna på framsidan av mätaren genom att vrida sina rattar medurs tills det tar stopp. Häng mätaren inställd från huven spärren på undersidan av huven.
2

Skruva högt tryck adapter sidan slangen till högt tryck montering på A /C linje placerad på framsidan av motorrummet. Det finns två linjer och kopplingar, högtrycks-kopplingen är den mindre av de två armaturer. Skruva fast högtrycksslangen (röd slang) från mätaren inställd på adaptern.
3

Skruva lågtrycksslang från mätaren inställd på den återstående montering på framsidan av motorrummet. Lay slangarna på ett sådant sätt att man förhindrar dem från att trassla i de rörliga delarna hos motorn. Starta motorn och ställ in A /C på max kyla och medelstora fläkthastighet.
4

Vänta tills motorn gå några minuter sedan läsa Trycken som anges på mätarna. Normala tryck för en R-12-systemet är mellan 30 och 35 PSI på lågtryckssidan och 250 till 300 PSI på högtryckssidan när kompressorn är i drift. Om högtryckssidan är över 300 PSI, är expansionsventilen defekt. Om båda trycken är låga, fyll på köldmedium. Om båda trycken är lika, byt kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65405.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.