Hur Radera Check Engine Codes

Även datorer har integrerats i fordon så tidigt som 1969 (bränsleinsprutning VWs), omborddiagnos (OBD) inte mandat fram till början av 1980-talet. Eftersom början fasen av OBD var fordonets specifika, komplicerat det förfarande för att läsa kontrollera motorn koder. År 1996 var den andra fasen av OBD infördes. Känd som OBD II, denna fas standardiserade alla fordon som säljs i USA att använda samma datalänkanslutningen (DLC), vilket skulle ligga inom 12-inches från rattstången. Detta förenklade den utrustning som behövs för att läsa och kontrollera koderna Check Engine på alla bilar. Saker du behöver
bilens instruktionsbok
OBD II kodläsare
Computer
Visa fler instruktioner
1

Leta DLC på din bil. Om det behövs, använd i bruksanvisningen för att hitta sin plats. De flesta fordon placera den under förarsidan instrumentbräda. Det kan ha ett litet lock eller det kan bli upptäckt. Det finns vissa import-fordon (Honda) som sätter DLC bakom askkoppen.
2

Anslut OBD II skanner i DLC. På grund av formen på DLC och pluggen av skannern, kan du ansluta bara det på ett sätt. Batteriet av fordonet ska driva de flesta OBD II kodläsare, men om en strömbrytare finns, vrid knappen på.
3

Vrid tändningsnyckeln till nyckeln- på /motorn på plats. Detta är normalt två framåt klick i tändningen. Detta kommer att belysa alla lampor på instrumentpanelen utan att motorn är igång.
4

Titta på skärmen menyn för kodläsare. Medan dessa kodläsarna görs nu av många olika tillverkare, fungerar dem är väldigt självförklarande och lätt.
5

Använd piltangenten (s) för att lokalisera "läsa koder" eller " , läs felkoder in "eller" skicka "-knappen på skannern" (diagnostiska felkoder) alternativet
6

Tryck på. ". Skannern kommer att läsa DTC lagrad i fordonets dator. En fyra-till fem-siffrig kod visas. Den första siffran är alltid en bokstav. Det vanligaste är P för drivlina, dock kan B-koder (för kroppen) och C-koder (för chassi) visas också. U-koder är sällsynta och oftast indikerar ogiltiga eller saknade data. Därefter kommer en rad siffror kommer att vara ett visst antal.
7

Slå upp numret på en OBD II hemsida för mer information om den. Medan många kodläsare kommer att ge en kort beskrivning av koden, kommer många billigare modeller visar bara DTC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64697.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.