Felsöka Servostyrning i en Ford Taurus

The servostyrning systemet fungerar som ett slutet system i dagens bilar. Det levererar vätska att driva styrväxeln och returnerar den, via slangar, till servopumpen. Systemet är ganska tillförlitlig, men om fordonets styrning plötsligt har en annan känsla eller blir högljudd, kan det vara i behov av underhåll. Ford rekommenderar att vätskan i Taurus servostyrning kontrolleras var 3000 miles eller var tredje månad, vilket som kommer först. Saker du behöver
Styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och leta reda på servopumpen på höger sida av motorn mot fronten. Den OHC-utrustade Taurus använder en fjärrkontroll reservoar för styrservoolja. Den är placerad på höger sida av fjäderben medan standarden OHV modellen har behållaren inbyggd i pumphuset.
2

Kontrollera vätskenivån genom att starta motorn och låta den värmas upp. Medan motorn går på tomgång, vrid ratten åt vänster och höger några gånger så att luft kan komma ut ur systemet. Stäng av motorn och ta bort locket. På OHV modeller, ta bort locket, torka av den och ersätta den. Ta bort locket igen och kontrollera nivån. Det måste vara i området märkt "fullständig varm." Om motorn är en OHC modell måste vätskan vara mellan de lägsta och högsta linjer på behållaren. Addera 3

Bestäm om servopumpen låter bullrigare än normalt. Om så är fallet, kan servostyrning bältet behöver justeras, eller den trissa själv kunde vara löst. Den främsta orsaken till pump buller är otillräcklig vätska.
4

Kontrollera för stort spel i ratten. Detta indikerar ett problem med antingen styrväxeln slitna, tie-länkhuvuden, lösa hjullager eller eventuellt onormalt slitage i suspensionen bussningar.
5

Bestäm om styrningen känns onormalt stel. Detta kan bero på felaktig däcktryck, kulleder som är slitna eller ur justering, eller en styrväxel eller hjullager som är ur justering. Vrid ratten från sida till sida
6

Med motorn igång och varsel om Power Assist känner samma i båda riktningarna. Om insatsen är inte densamma i båda riktningarna, det finns antingen en läcka i styrväxeln eller en igensatt fluidpassage i växeln.
7

Vrid ratten från sida till sida, återigen med motorn igång, och märker om servostyrningen hjälper vrid hjulen. Om det inte finns någon ström bistånd, indikerar detta en låg vätskenivå, luft i systemet, en sliten eller lös drivrem, en slang restriktion eller en defekt pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65374.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.