Hur man beräknar Automotive Toe-In

Rätt fjädring inriktning är avgörande för korrekt styrrespons och avgörande för däckets slitbana liv. Säkerhet och stabilitet äventyras av fjädring vinklar som faller utanför kalibreringen. Toe-in som överstiger angivna värden negativt påverkar däckets slitbana i korta sträckor reste. Andra upphängningssystem vinklar påverkar däckslitage, men ingen så snabbt som överdriven toe-in. Otillräcklig tå får i detta ge en falsk känsla av stabilitet i rak körning som distraherar från däckets skador sker. Mätningar kan tas utan den särskilda utrustning som vanligen används i butiker fjädring anpassning. Saker du behöver
Chalk String Nivå Blå bläckpenna
svart bläckpenna
Helper
Visa fler instruktioner
1

Park på en plan yta som låter rakt fram styra under en till två billängder. Böj fordonets fjädring för att säkerställa en neutral hållning och för att undvika snedvridning skapats av tidigare rattrörelser. Studsa främre och bakre stötfångare upp och ner för hand, eller säkerhetskopiera en kort sträcka och bromsa ordentligt, att rubba någon stance böjelser.
2

Observera position ratten i förhållande till framsidan hjul. Räta ratten om det är utanför centrum. Synkronisera däcktrycket för att garantera exakta mätningar. Mät däcken från marken till toppen av slitbanans yta, som markerar den exakta mitten av hjulet med krita. Värdet av mätningen bör sammanfalla vid varje hjul.
3

Placera en nivå på mittmarkering av hjulet och göra en markering på främre och bakre sidoväggen, i nivå med mitten märket . Upprepa denna process på varje hjul som skall mätas. Placera ett snöre spänt över varumärkena på bakre sidoväggen av framdäcken, och markera strängen med bläck på båda slutar där den skär kritmärket på däcksidan.
4

Placera samma strängen spänt över kalkfläckar på de främre sidoväggarna och markera skärningspunkten med bläck av en annan färg. Utrymmet mellan de bläck märken på strängen visar mängden toe-in. Tillverkarens toe-in specifikationerna kan uttryckas i tum fraktioner eller andra värden som kan kräva översättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68115.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.