Vilka är orsakerna till en tändkabeln Störning?

Tändstift trådar bär tändgnista från distributören eller tändmodulen till tändstiften. Beroende på år och modell av fordon, bör tändkablarna bytas någonstans mellan 24.000 till 100.000 miles. Konsultera fordonets handbok för underhållsintervall. Tändstift kablar kan krångla till tre huvudorsaker: försämring, skada eller felaktig service. Tändkabeln fel leder till motor misständningar, så om du upptäcker ett fel, byt ledningarna omedelbart. Nedbrytning

tiden motorns värme cykeln, vilket kan spika under kåpan temperaturer långt över 200 grader i några minuter, långsamt försämrar isoleringen och kärnan i tändkabeln. Efter så många gånger upphettas till nästan 250 grader kyls sedan tillbaka till den omgivande utomhustemperatur, blir materialet i trådarna sprött och förlorar sin förmåga att genomföra den gnista till tändstiftet. Detta är den främsta anledningen till att tändstift trådar har ett rekommenderat bytesintervall eftersom de är dömda att misslyckas på grund av detta, om inte annat förstör dem i förtid. Bra tändstift kablar bör vara smidig och verkar gummiliknande till touch. När tändstift trådar börjar bryta ner, blir de styvare och mindre förlåtande, förlorar den gummiliknande kvalitet som de en gång hade.
Damage

Utföra under kåpan reparationer kan skada tändkablarna, vilket får dem att fungera. Råkar slå en med ett verktyg eller reservdel, skär dem (även ytligt) eller böja dem i onormala sätt kan skada ledningarna. Tråden kärna består av dussintals trådar av ledningstråd, och om ens några av strängarna bryts genom oavsiktlig påverkan eller genom att böja tråden är hela tändkabeln äventyras. Cutting en, genom att beta den med någon vass kant från ett verktyg eller reservdel, ger gnista för att avsluta tråden och skapa ett kort på vad den närmaste metallbit råkar vara, i allmänhet en annan motor komponent. Om någon av dessa saker inträffar, byt ut kabeln så snart som möjligt.
Felaktig installation eller reparation
p Om tändkablarna inte är korrekt installerade, kan de skadas och kommer då att sluta fungera. Routing trådarna för nära avgasröret kan smälta dem. Inte sitta dem på rätt sätt kan få dem att kortsluta. Många under kåpan reparationer kräver avlägsnandet av perfekt bra tändkablarna, som installeras efter reparationen är klar. Om kablarna avlägsnas genom driver med på dem, kan kärnan lossna från boot, som antingen kommer att hindra tråden från att fungera över huvud taget eller skapa en kort till motorns topplock. De flesta bildelar butiker säljer tändstift pullers plug boot, ett verktyg speciellt utformad för att korrekt unseat stövlar tändstift för att förhindra denna typ av oavsiktlig skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64798.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.