Så Kontrollera generatorn på en 1992 Honda Accord

Generatorn i din 1992 Honda Accord är kraftfull nog att leverera alla de elektriska kraven för system i bilen. Symptom som flimrande strålkastare, ett urladdat batteri, underlåtenhet att starta och andra kan orsakas av en felaktig generator. Den genomsnittliga hem mekaniker kan testa generatorn och de system som rör den på bara några minuter att sätta fingret på orsaken till ett avgiftssystem problem. Regelbundet underhåll av batteriet och drivremmar förhindrar förtida generator misslyckande. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
12 volt testlampa
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bältet generator enhet för glapp eller skador. En skadad, lös eller saknas drivrem orsakar generator problem. Byt ut eller dra åt bältet så behövs före testning.
2

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och stäng av alla elektriska tillbehör som A /C fläktmotor och radio. Ställ din digitala volt /ohm mätare för att mäta DC volt.
3

Touch mätaren leder till batteripolerna, som ligger på toppen av batteriet. Den 1992 Honda Accord batteri är placerat på framsidan av motorrummet på passagerarsidan av fordonet. Ladda batteriet, om spänningen är under 12.5 volt, före testning. Ett svagt batteri kan orsaka en bra generator ska visas felaktigt under testningen.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Tryck mätaren leder till batteripolerna och iaktta spänningen. Vid tomgång, kommer 1992 års Honda Accord generatorn ladda batteriet på ca 13,5 volt.
5

Kontrollera "Charge" säkring. Om spänningen observeras med motorn i gång är det samma som batterispänningen, kontrollera "Charge" säkringen i säkringsdosan blocket ligger på passagerarsidan fjäderben, nära brandväggen. Denna säkring är en kraftig säkring som har en tydlig topp så det kan kontrolleras visuellt. Byt säkringen om metallen bar inuti bränns i två bitar.
6

Fäst batteriet klippet på testet ljus kabeln till den negativa batteripolen och röra sonden änden till laddstolpen på baksidan i växelströmsgeneratorn, belägen under servopumpen på förarens sida av motorn. Ljuset ska vara ljusa och stadig. Om bältet, batteri, säkring och laddning efter provet bra, byt generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66108.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.