Vad orsakar vatten läcka i en 2003 Buick Century?

Dealership tekniker ofta är skyldiga att delta i alla begäranden för reparationer. En av de kategorier för kundklagomål är "läckor, gnissel och skrammel." Så dumt som det kan låta, kan dessa typer av reparationer bli en källa till frustration för en tekniker. Duplicera den exakta tillstånd som avslöjar felet kan vara en övning i meningslöshet, om kommunikation är vilseledande eller förvirrad. En tydlig beskrivning av problemet kan vara allt som behövs för en riktig diagnos. Medan själva reparationen behövs fortfarande kräva uppmärksamhet av en professionell, om den exakta symptom förenklar för alla inblandade parter. En häll på Golv

Vatten som visas på passagerarsidan av bilen interiör när inget regn är närvarande är en indikation på en igensatt luftkonditioneringen avlopp. Fuktig mattor eller droppar som faller från undersidan av instrumentbrädan kan förekomma. Luftkonditioneringen tar bort fukt från kupén på olika inställningar, och i många klimat. Vattnet som kondenseras inuti systemet kanaliseras till ett avlopp för utvisning. En liten port på passagerarsidan brandvägg riktar utströmmande vatten till marken. Löv och annat skräp som samlar i avloppet kan täppa den lilla öppningen. Avloppet öppning kan behöva rensas om inga vattenbassänger på marken under århundradet efter luftkonditioneringen fungerar i några minuter.
Fun in the Sun

Vissa kupé vattenläckor kan spåras till takluckan. Invecklat packningar och tätningar är avsedda att vattentäta takfönster och dess mekanismer. Stora smärtor tas med design och konstruktion av denna extra funktion för att förhindra läckor i taket och innertaket. Ett läckage från takluckan kan tillåta vatten att resa till kanterna av innertaket i någon riktning. Även headliner fläckar är en självklar ledtråd, kan de fly meddelande eller ta lite tid att visa. Taklucka reparationer kanske bäst lämnas till Buick återförsäljare nära dig. Factory utbildning, material och produkt kunskap är nödvändig för en effektiv och varaktig fixar.
Massor av glas

Time tar ut sin rätt, och tätningsmedel och packningar tillämpas på vindrutan och bakrutan kan bli vittrad. De tätande medel som används under fordonets montering kan torka ut med tiden, eller krymper. Ihållande smaklös trunk lukter kan framkalla en undersökning som avslöjar stående vatten i reservdäcket väl. Missriktade försök att hejda flödet kan ha involverat tejp appliceras på kroppens sömmar, medan fönstret tätningen är den verkliga boven. Ett läckage från vindrutan kan härma ett igensatt avlopp luftkonditionering, men ett besök på en drive-in biltvätt kan bidra till att verifiera den verkliga källan.
Vädret eller ej

Bortsett från ineffektiva kollision reparationer, kan andra vattenläckor uppstår på grund av brister i tätningslister. Dessa mjuka gummipackningar tätar normalt dörren och bål håligheter lock, och kanalisera vattnet ur karossen. Sälarna skadas lätt, och kan förlora form och elasticitet över tiden. Vindbrus kan föregå vattenläckor, och kan hjälpa till att lokalisera en orolig eller trasiga delen av gummilisterna. Skador och förskjutning beror ofta misskött last såsom cyklar eller gräsklippare. Dock är bristande underhåll också en trolig orsak till tätningslist misslyckande. Reservdelar finns för skadade sälar, men befintliga tätningar kan bevaras genom att rengöra och smörja dem med silikon-baserade förband appliceras med en mjuk trasa. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68664.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.