Hur felsöker jag en Jeep Cherokee 1990?

Chasing en gäckande motor problem med en reparation efter den andra är definitionen av frustrerande. Förutom att vara tidskrävande och kostsamt, kan hit-and-miss fixar lämna dig strandsatta på motorvägen. Ingen perfekt botemedel finns, men felsöker 1990 Jeep Cherokee på rätt sätt kommer att belysa möjliga orsaker och utesluta osannolika sådana. Med lite tur kan du även få problemet löst. Saker du behöver
1990 Jeep Cherokee manuell
Startnyckel
Fuse indikator
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

utföra en manuell diagnostisk söka efter potentiella felkoder som lagras i din jeep dator när ett fel uppstår. Stäng av Jeep och slå på och av i snabb följd (på, av, på, av, på) att inleda code hämtning. Titta på "check engine" light och skriv ner hur många gånger det flimrar, vilket indikerar två-siffriga koder. Se bilens instruktionsbok för koden betydelser.
2

Sök på Internet för teknisk service bulletiner (TSB). Om problemet är vanligt, kan tillverkaren skicka en TSB adressering hur att bekämpa problemet.
3

Kontrollera ditt batteri och generator för produktion. Om de är svaga, kommer din motor att få problem. Anslut den positiva ledningen av en voltmeter till den positiva polen på batteriet och den negativa till minuspolen medan jeep inte är igång. Avgiften bör läsa mellan 12,5 och 12,8. Kontrollera växelströmsgenerator på samma sätt utom dra runt motorn. Avgiften bör läsa mellan 13,6 och 14,3 volt.
4

Kontrollera för trasiga säkringar. Förvandla din bil på utan att det vevas. Jorda din säkringstestare genom att fästa jordkabeln till en metall stag eller bult. Tryck spetsen på testaren varje säkring i tur och ordning. Om lampan tänds i provaren är säkringen arbetar, och om den inte gör det, måste säkringen bytas ut. Visuellt inspektera säkringarna genom att ta bort dem en efter en fungerar också, men är tidskrävande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65322.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.