Hur vill kolla bränsletrycket i en 1999 Pontiac Grand Am

förbränningsmissar, grov tomgång och minskad prestanda kan orsakas av lågt bränsletryck. På baksidan, Motorpumpning, kunde ofta felaktiga tändstift och mörk-utsläpp från avgasrör orsakas av högt bränsletryck. I 1999 års Pontiac Grand Am bränslesystem är komplicerat, många faktorer kan bidra till alltför högt eller alltför lågt bränsletryck. Kontrollera bränsletrycket för att se till att det är inline med tillverkarens rekommendationer kan hjälpa dig att diagnostisera problemet. Saker du behöver
Bränsle-tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din luftkonditionering avstängd, och sedan slå av tändningen. Öppna huven och stödja den med prop.
2

Inspektera den bakre delen av motorrummet nära insugsröret. Leta efter bränslefördelningsröret och bränsle-trycktestöppningen. Denna port har en liten Schrader locket på den. Vrid Schrader locket för att komma åt testporten.
3

Fäst bränsle tryckmätare är passande att testporten. Vrid tändningen till läge "ON" (inte starta motorn) för att aktivera din bränslepump. Helst gör någon det åt dig medan du observerar bränsle-tryckmätare.
4

Undersök bränsle-tryckmätare. Värdet ska vara mellan 41 och 47 psi. Om behandlingen är för låg, är det antagligen ett igensatt-bränslefiltret. Om behandlingen är för högt, kan ett antal problem vara orsaken, inbegripet bränsle-tryckregulator.
5

Vrid tillbaka till "Off" och koppla bort bränsle-trycket mäta. Byt Schrader locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64823.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.