Felsökning en Dead Cylinder på en Nissan Sentra

En död cylinder kommer inte att ge ström till motorn, vare sig på tomgång eller med hög hastighet. Blanda inte ihop det med en sporadisk cylinder miss som kommer och går vid vissa tidpunkter eller under olika motorvarvtal. Felsökning en död cylinder i en Nissan Sentra kräver lite skicklighet och några enkla mätare och handverktyg. Reparatörer bör uppvisa försiktighet under den elektriska gnistan testet för att undvika stötar. Saker du behöver
Isolerade tänger tändstift
Compression mätare Flighter Long axeln skruvmejsel
varvräknare
Voltmeter
Repair Assistant Review Baster spruta
matsked olja

Visa fler instruktioner
Kontroll för defekta Tändning eller "Spark".
en RPM mätare visar rotationshastigheten hos en motor.

Med motorn igång vid normal temperatur, ansluter RPM (varv per minut) mätare till spolpaketet (om den har fördelarlös tändning). Om motorn är standard, anslut mätaren till högeffektiv spole. Anteckna tomgång RPM hastighet.
2 Använd isolerade tänger att greppa tändstift kablar.

Använda isolerade tänger tändkabeln, ta en tändkabeln på tändstiftet sidan. Anteckna det varvtal. Fortsätt med alla cylindrar, registrerar varje RPM hastighet nummer. Bra cylindrar kommer att sjunka märkbart när frånkopplad. En dålig tändkabeln visar ingen förändring i varvtal när de tas bort.
3 En lång axel skruvmejsel, när de sätts i en plugg tråd kontakt, kommer bågen mot en metallyta.

annat sätt att kontrollera tändkablarna behöver sticka in spetsen på en skruvmejsel i frånkopplad änden av tändkabeln. Håll skruvmejseln mot en metallyta, som motorblocket eller huvudet, kommer att producera en blå-vit gnista och ett klickande ljud. Ingen gnista eller klicka indikerar ett problem tändkabeln. Bort tändstift från motorblocket
4 En socket och skiftnyckel.

Använd en spärrnyckel och en Plug-socket ta bort tändstiften. Inspektera varje elektrod tändstift (den lilla L-formad metall spets) för missbildningar. Defekta pluggar visas korroderade, med ämnen som chunky rostavlagringar och kalkhaltig svart sot (överdriven bränsle), eller de kommer att se brända och glänsande. Bra tändstift har alltid en ljusbrun färg, med något skräp i elektroden. Byt misstänker tändstift.
Fuel Delivery Diagnos
5 Injektom förser cylindern med en exakt mängd bränsle.

Med motorn igång, placera ett finger på toppen av bränsleinjektorn huvudet. Du bör känna ett surr och hör ett klickande ljud (en elektrisk puls). Det kommer inte att klick eller surrande pekar på en dålig injektor som inte har någon elektrisk signal.
6 voltmätare mäter det elektriska flödet från spolen till bränslepumpen.

Ett alternativt test för injektorn kräver ansluter en voltmeter. Ta injektorn ledningar kontakten och bro voltmetern probe-klipp mellan injektorn och kontakten. Inga volt visas på läsning pekar på en dålig injektor.
7

I sällsynta fall, kommer injektorer visar positiv elektrisk drift, men samla skräp eller lack inne i injektorn port, igensättning det. Detta svälter cylindern av bränsle. Byt eller rengör enda injektorn med ett lösningsmedel. Om ackumulationen visar en mycket tung blockering, som ett resultat av överdriven körsträcka på fordonet, ska bränsleskenan rengöras eller bytas.
8

Med
Compression Problem motorn och tändningslåset kopplar huvudspole hög spänning tråd. Detta ger en no-start säkerhets tillstånd.
9

Ta bort alla tändstift. Infoga (eller skruva in) kompression mätare i cylindern tändstiftshålet och har ett stöd runt motorn för 5 till 7 sekunder. Läs mätaren och registrera PSI (pounds per square inch) nummer. Anteckna numret för alla cylindrar. Varje cylinder som visar en märkbar nedgång i PSI, som sträcker sig från 40 pounds under medel eller mer, har en kompression brist.
10

att utföra en våt test av cylindern, placera några matskedar olja i cylinderöppningen och vev motorn 5 till 7 sekunder. Om PSI läsning visar en betydligt högre siffra än tidigare, ligger den skyldige med slitna kolvringar. Defekta ventiler visar bara en något annorlunda läsning, med samma test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65223.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.