Hur gör jag köra med Check Engine Light On?

Automobile teknik är vid den punkt där bilarna kan berätta för oss vad som är krassliga dem. Detta sker via check engine ljus, en instrumentpanel varningslampa som tänds när något inte fungerar. Läsa din Check Engine Light
p Det är ett gränssnitt nära pedalerna på din bil. En OBD-II, eller för omborddiagnos, pluggar scanner i gränssnittet. En kod ges, om problemet med din bil. Ett kodreferens program kommer att berätta den exakta frågan med din motor. Det kan till exempel säga, "Bil transmission underlåter att flytta in i 4: ans växel Möjliga orsaker:.. Låg transmissionsolja, låg motorolja, felaktig överföring solenoid" Allt detta kan göras i din lokala mekaniker eller auto delar butik. Kan jag köra med Check Engine Light On?

Kontrollera motorn ljus konsekvent blinkar
Om bilens frågan är en nödsituation. Du bör upphöra att köra din bil omedelbart om så är fallet. En fast check engine ljus kan inte vara en nödsituation, men det är fortfarande dålig praxis att köra din motor för länge med att kontrollera motorn ljuset på eftersom det kan leda till fler frågor. Det finns historier om människor som driver det bil för tusentals miles med check engine lampan på och det är relativt bra. Men dessa människor hade förmodligen relativt små problem och inte få bästa prestanda eller livslängd ur sin motor. Till exempel, om du har en felaktig lambdasond du kan fortfarande köra din bil men din gas körsträcka kommer att minskas och kol kommer att bygga upp.
Bedömning

Fångas inte vända en billig reparation till en stor motor problem. Om bilen visar en lätt kontrollera motorn, ta dem till närmaste mekaniker eller auto delar butik och få det kontrollerat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65699.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.