Felsökning Starter på en 2000 Ford Contour 2.5L V6

Elsystem problem, såsom en felaktig starter kan inträffa vid de mest olämpliga tillfällen. Vanliga orsaker till ett dåligt fungerande starter (som inte beror på en defekt starter) innefattar lösa eller korroderade anslutningar och en felaktig tändningslåset. Dessa möjliga orsaker bör elimineras innan du byter startmotorn. Snabbt och korrekt diagnostisera en förrätt problem på din utrustat 2,5-liters Ford Contour kan ske på bara några minuter med rätt verktyg. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Automotive kretstestare
Visa fler instruktioner
1

Inaktivera tändsystemet genom att koppla bort den elektriska kontakten på tändningen spolpaketet. Försök att starta motorn för att kontrollera att den inte startar.
2

Ta bort luftfiltret bostäder för att få tillgång till baksidan av startmotorn på Contour. Test för effekt vid starter signal tråd med tändningslåset i startläge. Signalen tråd är den enda, liten mätare, inkopplad på baksidan av startmotorsolenoiden. Klipp ledningarna från fordonsindustrin kretstestaren för batteriet, och röra sonden änden av testare till signalledning. Har en hjälpare vrid nyckeln till startläge. Testaren bör ange ström om tändningen fungerar. Om inte, kontrollera säkringarna eller tändningslåset.
3

Utför ett spänningsfall test. Ställ din digitala volt /ohm mätare för att mäta volt D /C. Tryck på negativa (svarta) sond till positiva batteripolen, och den positiva (röda) sond till den positiva batterikabeln slut. Varje mätning över 0,5 volt indikerar en defekt batteri anslutning. Utför ytterligare spänningsfall test vid batteriet kabelanslutning på baksidan av startmotorn. Återigen, är en mätning av mer än 0,5 volt betraktas som felaktiga. Om alla anslutningar, och signalen tråd, testa bra byt startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65158.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.