Hur berätta om din bil är ur läge

Rätt fordon inriktning kräver översyn av tre olika faktorer. Toe är mätning av de ledande kanterna hos hjulen, oavsett om pekade inåt eller utåt. Camber är mätning av hjulen sett från fordonets front. Om hjulen lutar in i toppen mot motorn, har fordonet negativ camber. Caster är riktningen för svängtappen sett från sidan av fordonet. Om medelpunkten i det fordonet lutar sig framåt eller bakåt, är det hjul ut. Caster är bäst och mer lätt bestämmas genom en laserstyrda inriktning maskin. Instruktioner
okulärbesiktning av Alignment
1

Pumpa däcken på din bil till den föreslagna däcktrycket. Det rekommenderade däcktrycket är på ett plakat på förarens dörrkarmen för de flesta fordon. Om din bil inte har denna plakat, inte större än 35 pounds per square inch på någon personbil. Räta ratten i bilen.
2

Stående framför fordonet, visualisera en rak linje från sidan av fordonet, genom hjulen. Gör samma visuell inspektion på den andra sidan av fordonet. Om hjulet på ena sidan av bilen vänder sig inåt eller ut mer än den andra sidan, så din tå är ur justering. Bad tå justering kommer att göra dina däck kanter slits mer på ena sidan än en annan sida. Om hjulen vänder dramatiskt - 1 tum eller mer i eller ut - då bilen behöver en anpassning
3

Inspektera hjulen på en vertikal räckvidd.. Om överdelen av däcket lutar inåt eller utåt allvarligt, sedan dess camber är ur justering. Dålig camber justering kan orsaka däck att bära mer på ena kanten än den andra kanten.
Vägtester Justering
4

Kör bilen på en väg som är slät, och inte sjunker utanför skarpt vid trottoarkanten. Den mellersta lane av en motorväg eller tre körfält är oftast den bästa platsen att utföra provkörning.
5

Öka din hastighet till 35 km /h om du är på en bostads-eller förorts tre körfält . Gör detta endast om det inte överskrider hastighetsgränsen och trafiken är minimal. Öka din hastighet till 55 eller 60 km /h om du är på en motorväg, om det inte överskrider hastighetsgränsen och trafiken är minimal.
6

Släpp ratten längre än tre- sekunds intervall. Upprepa denna rörelse omkring två till tre gånger. Om fordonet färdas något eller kraftigt åt ett håll, då har inriktningen inspekteras av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64166.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.