Symtom på en blåst topplockspackning på en ATV

Om topplockspackning på en ATV blåser, vilket innebär en tår bildas i tätningen, kommer motorn förlorar kylarvätska och vara oförmögna att upprätthålla korrekta driftstemperaturer. Resultatet är motorn överhettad och sedan motorn beslag. Till skillnad ersätta en blåst topplockspackning i en bil, som ersätter en på en ATV är inte så svårt eller dyrt, men det är ändå viktigt att du byter packning för att förhindra ytterligare motorbortfall och ytterligare reparationskostnader. White Smoke
p Om en topplockspackning blåses på en vätskekyld ATV motor, kan den läcka frostskyddsmedel i förbränningskammaren. När antändas, lämnar avgasröret i form av vit rök. Detta liknar när du startar din ATV i kallt väder, förutom att det inte går bort efter att motorn värms upp.
Frostskyddsmedel Läckande

När en topplockspackning blåser på en vätskekyld motor, kylarvätska läcker ut mellan de mötande ytorna på topplocket och motorblocket just där packningen har gått. Om vätskan inte strömmar in i förbränningskammaren, körs ned i cylindern och på vevhuset. En visuell inspektion av cylindern och vevhuset kan berätta om topplockspackning har blåst.
Vätskenivåer

I sällsynta fall kommer ATV förlora mystiskt frostskyddsmedel men det kommer inte att dyka upp i form av rök eller läcker. Generellt kommer du att märka detta när du kontrollerar nivån kylarvätska. Detta innebär vanligtvis att frostskyddsvätska läcker in i oljetråget. Tappa ur oljan ur oljetråget och inspektera den för frostskyddsmedel. Den frostskyddsmedel kommer att separera från oljan och vara märkbara.
Oljeläckage

När topplockspackning blåser på en luftkyld motor, kan olja läcka in i förbränningskammaren och när det antänds, kommer motorn producera svart rök. Mängden svart rök ökar när motorn accelererar. Om oljan inte läcker in i förbränningsrummet, ser du förmodligen olja på cylindern och vevhuset som det läcker från huvudet. Svart rök kan också betyda kolvringarna är slitna. Om oljan inte är närvarande på vevhuset, utföra en kompression test för att avgöra om oljeförbrukningen beror på en läckande topplockspackning eller slitna kolvringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65159.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.