Felsökning av en Starta Problem på en 1989 Range Rover

Innan du felsöker ett start problem på en 1989 Range Rover, se till att säkerhetssystemet är off. Några av de säkerhetssystem inaktivera starter, medan andra inaktivera bränslepumpen. Detta beror på om det är en fabriksmonterad eller eftermarknaden systemet. Range Rover använder en förrätt med solenoiden bifogas. Startmotorn är smält genom under-huven säkring och relä panel. Starter har också ett relä på samma plats för att förhindra tunga laster från att komma in i kabinen av säkerhetsskäl. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet på rätt spänning genom att ansluta den röda ledningen på voltmetern till den positiva polen och den svarta leda till den negativa. Det bör finnas en läsning av 12,5 volt eller något högre. Om spänningen är lägre, ladda batteriet och testa igen. Om spänningen förblir densamma, byta ut batteriet.
2

Kontrollera polerna på batteriet för glapp eller korrosion. Reparera vid behov och försöker starta motorn. Om det fortfarande inte reagerar, ta starter säkringen i säkringsdosan blocket under huven. Om säkringen är bra kontroll, startreläet.
3

Dra startreläet ur sin behållare. Det kommer att finnas fyra terminaler. Anslut voltmetern svarta ledningen till en bra grund, och sondera terminalerna med blymönja. Det bör finnas möjlighet att en terminal med nyckel off. Ha en hjälpare vrid nyckeln till "Start" och sondera terminalerna för en andra terminal för att ha makt. Om den första terminalen inte är behörig med nyckeln av, föreligger en kabeldragning problem mellan säkringen och reläet. Om reläplintarna inte har makten med nyckeln i startläge, är tändningslåset dåligt. Om två terminaler har makt, fortsätt till nästa steg.
4

Kontrollera de senaste två terminaler som inte har någon makt till marken. Placera den röda kabeln i terminalen som har makten med nyckeln ut och sondera de senaste två terminalerna. Den som visar strömmen på voltmetern är en grund. Den sista terminalen går till startmotorn solenoid.
5

Hoppa terminalen med makten med avstängning och terminalen till startmotorn solenoid. Om startmotorn är bra, bör det engagera så snart terminalerna hoppade. Om startmotorn fungerar när terminalerna är hoppade, är reläet dåligt. Om startmotorn fortfarande inte fungerar, fortsätt.
6

Kontrollera stora positiva kabelgenomföringsdelen till magnetventilen. Anslut den svarta ledningen till en bra grund, och sondera stora tråden var den ansluter till solenoiden. Den bör ha 12 volt. Om den inte gör det, byt ut kabel från batteriets pluspol till solenoiden. Om det inte har makten, är startmotorn dålig.
7

Kontrollera batteriet längre om det efter belastar visa 12 volt, startar motorn men med svårighet. Starta motorn och kontrollera batteriet igen med voltmetern för att se om batteriet laddas ordentligt,. Om så, om batteriet har en dålig cell
8

Kontrollera voltmetern med motorn igång. Den bör ange 14.5 volt om generatorn är bra. Om spänningen är under 13,8 volt, byt generatorn.
9

Stäng av motorn. Håll voltmetern ansluten till batteripolerna. Har din hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern. Om spänningen sjunker till mindre än 10,5 volt när motorn startas, byt ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63701.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.