Hur vill kolla en EGR-ventil på en 1999 Chevy Blazer

EGR på din 1999 Chevy Blazer ser ut som en behållare som sitter på toppen av insugningsröret. En ventil i botten av enheten tillåter avgaser att återcirkulera tillbaka in i förbränningskammaren genom insugningsröret. Detta bidrar till att minska kväveoxid, som kallas NOX, utsläpp. När enheten inte fungerar, kan det orsaka allvarliga tomgång och acceleration problem för din Blazer. För att vara säker på att Blazer EGR ventilen är problemet, måste du felsöka den. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låta din Blazer att värma upp till normal arbetstemperatur. När nålen på vattnet temperaturmätaren sitter i mitten på mätaren, är motorn varm.
2

Öppna huven och har en assistent rev motorn medan du kontrollerar kolvens rörelse EGR ventilen. Ventilen är placerad bakom distributören mot baksidan av motorn på insugsgrenröret. Som du rev ​​motorn från 1.500 rpm till 2.500 rpm, bör du märka kolven rör sig. Om du inte gör det, och kontrollera att det inte finns några hål i vakuum ansluten till ventilen. Dessutom, se till att linjen är säker på ventilen. Var försiktig när du vidrör vakuumledningarna. Endast vidröra linjen och inte ventilen eftersom ventilen blir mycket varm.
3

Stäng av motorn och låt den svalna.
4

Skruva slangklämman på luftintaget slangen och dra slangen från spjällhuset och skjut den åt sidan så att du har bättre tillgång till EGR-ventilen. Du kan behöva koppla bort idle air-temperatursensor tråd i processen.
5

Koppla ur EGR-ventilen elektriska kontakten och skruva isär de två fästbultarna på ventilen. Ta sedan bort ventilen.
6

visuellt inspektera ventilen öppningar för kol uppbyggd. Om det finns något kol uppbyggd och ventilen rörde sig inte när motorn var igång, rengör eller byt ut ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65157.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.