Vad orsakar förlust motorkompressionsbroms?

Motorkompressionsbroms mäts i cylindern, där luft /bränsleblandningen kommer in och sedan antänds. Den brännande, expanderande gaserna trycker kolven, översätta den energin till rörelse framåt. Möjligheten att begränsa denna explosion i cylindern mäts och kallas komprimering. Varje läcka ut ur cylindern definieras som komprimering förlust, vilket allvarligt kan sänka uteffekten från motorn. Dåliga Ventiler

en bilmotor, intaget och avgasventilerna är vanligtvis placerade på toppen av cylindern. Intaget öppnar och låter bränsle och luft in i cylindern för förbränning. Efter förbränning, öppnar avgasventilen att utvisa avgaserna.

Dåliga ventiler orsakas främst av överhettning. Överhettning kan värma ventilerna stjälkar till punkten för skevhet. De skeva ventilskaften tillåter inte ventilerna att sitta ordentligt, så att gaser läcker ut. Detta resulterar i kompression förlust.

Avgasventilen misslyckas mest ofta därför att det är utsatt för de varma avgaserna, som når upp till 1200 till 1350 grader. De uppvärmda ventil sönder eller varp, orsakar läckage i cylindern och kompression förlust.

Ventiler kan också skaffa kol uppbyggd. Carbon uppbyggd inträffar oftast på avgasventilen grund av den kontinuerliga tidens brända gaser. Dessa förbränningsgaser foul ventilsätet, vilket förhindrar en god tätning på avgasventilen. Gaser undkomma då, vilket i sin tur orsakar kompression förlust.
Kolv Holes

Kolvar är inrymda i cylindern. När förbränning inträffar, heta gaser skjuta kolven, som i sin tur driver en vevaxel. Piston hål leder till läckage och låg kompression. Överhettning är en orsak till kolv hål. När överhettning inträffar, hot spots bildas. Dessa hot spots uttjänt hål i kolvarna. Piston läckor ger låg kompression eftersom gaserna inte bygga upp i förbränningsrummet. Dåliga tändstift, sämre gas med lågt oktantal och defekta spridare bränsle kan alla utlösa hot spots på kolvarna och så småningom leda till hål.
Läckage i Topplock
< p> är Cylinderhuvudet ligger överst på motorblocket. Det möjliggör förbränning genom att tillåta bränsle och luft att passera in i cylindern och sedan fly efter att blandningen bränns. Cylinderhuvudet är bultad till motorblocket med en packning däremellan. Om packningen går sönder, utvecklar ett litet hål mellan cylindertoppen och cylindern. Detta kallas topplockspackning misslyckande. Läckaget i packningen tillåter gaser att fly och leder till sammantryckning förlust och dålig motorprestanda. Den vanligaste orsaken till topplockspackning misslyckande är överhettad. Extrema överhettning leder till skevhet i huvudet eller motorblocket, vilket sedan resulterar i en uppdelning av packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65600.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.