Vad orsakar dålig O2 Sensorer?

Syresensorer är en viktig del av din bil. Enligt Mr 2 webbsida är syresensorn huvudsakliga funktion att låta dig veta om din bil är bränsletillförseln är alltför rik - vilket betyder att du har en bra bit över den mängd bränsle som behövs för att köra din bil - eller för mager, vilket innebär att du har ett bränsle brist. Däremot kan flera faktorer orsaka fel på sensorerna till den grad att du behöver byta dem. Ålderdom

sensorns prestanda förändringar på grund av normalt slitage. Enligt Auto Tap hemsida, kan sensorn reagerar inte lika snabbt som det en gång gjorde. Denna ökade fördröjning kan äventyra motorns förmåga att upprätthålla en nära balans mellan luft /bränsleblandningen i motorn. Så småningom kommer sensorerna dör, då du kommer att behöva ersätta dem. Enligt Pelican Parts hemsida, kan sensorerna varar cirka 60.000 till 100.000 miles.
Fordon reparationer

Reparationer håll i bilens motor vara orsaken till en syresensor misslyckande. Placeringen av syresensorn - nära botten av motorn - gör den sårbar för skador. Enligt Mr 2 hemsida, oavsett om dessa är hemma eller professionella reparationer, bör du skydda din sensor med hjälp av en silikon packning sealer med en "Oxygen sensor safe" etikett på det. Använder någon annan typ av sealer är farligt eftersom all olja som läcker ner i en motor kan förstöra syresensorn.
Fortsatt Rich Motor
p Om du tillåter din motor att köra rik under en längre tid, kan detta skada din syresensor. Kolavlagringar kan börja bygga upp på din sensor inlopp, vilket kommer att påverka deras verksamhet. Addera kiselhalt

Enligt Honda Tuner hemsida, är kontamination mest vanligaste orsaken till misslyckandet i syresensorer. Använda något med hög kiselhalt kan skada dem. Anti-freeze är ett klassiskt exempel på ett ämne som inte använder. Med hjälp av en bensin med hög kiselhalt kan också vara skadlig. Kisel kan komma ut ur avgasrören, så lite som fyra delar per miljon, och utlösa förödelse på din enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63736.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.