Hur vill kolla en Infiniti I30 Generator

Den Infiniti I30 generator är utformad för att leverera tillräcklig spänning för att driva all utrustning ombord, liksom för att ladda batteriet. Batteriet startar bilen och sedan generatorn tar över uppgiften att operationen. En generator producerar AC (eller växelström), som omvandlas till DC (eller likström) med hjälp av en diod trio. Denna diod trio består av tre uppsättningar av kretsar som tillåter spänning att färdas i en riktning, endast omvandling av växelström till användbara likström. Generatorn har också en intern spänningsregulator, som håller spänningen konstant på 14,5 volt. Utan regulatorn kan spänningen stiga till 16 volt eller högre. Om generatorn misslyckas, kan bilen köras enbart på batteriet snabbt ur batteriet och orsakar att motorn stannar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
3/8-tums
spärrnyckel Set med 3/8-tums enhet uttag
Skruvnyckelsats
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet för lösa eller korroderade anslutningar. Kontrollera spänningen i batteriet genom att ansluta voltmetern s svarta kabeln till den negativa polen på batteriet och den röda kabeln till den positiva polen. Voltmetern ska visa en läsning av 12,5 volt eller bättre. Om spänningen är låg, ladda batteriet. Generatorn inte exakt kan testas med en låg eller dåligt batteri. En dålig cell i ett batteri kommer att innebära en alltför stor belastning på generatorn. Om batteriet har rätt spänning vid tidpunkten för kontrollen, eller efter att ha laddats, har en hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern. Om alla celler i batteriet är bra, bör spänningsfallet inte under 10,5 volt som starter är inkopplad. Om spänningen inte sjunker under 10,5 volt har batteriet en dålig cell och måste bytas ut innan du fortsätter.
2

Kontrollera utmatningen från generatorn genom att lämna voltmetern ansluten som förut, och sedan starta motor. Addera 3

Lyssna efter ovanliga ljud, vilket indikerar dåliga lager som skulle kräva byte av generatorn.
4

Se till att bältet är tight. Om generatorn laddar ordentligt, kommer voltmetern visar 13,8-14,5 på ett laddat batteri. Om spänningen är bra, slå på alla större utrustning, såsom luftkonditionering, strålkastare och vindrutetorkare. Spänningen bör förbli densamma. Om det sjunker avsevärt, är regulatorn inuti generatorn dåligt. Om generatorn inte klarar någon av dessa tester, bör den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65078.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.