Hur berätta om ett bilbatteri är dåligt?

En bil som inte startar omedelbart eller har svårt att vända över ofta gör du misstänker att batteriet är att skylla. Men kanske batteriet verkar fungera väl för det mesta. Gör ett batteri test för att avgöra om batteriet är dåligt eller inte - det är bättre än att ta reda på den hårda vägen, när du är strandsatta någonstans. Saker du behöver
Hydrometer
voltmeter eller multimeter
Visa fler instruktioner
1

Ladda batteriet helt innan du testar det. Du kan ta en lång dagtid enhet eller använd en batteriladdare. Låt bilen stå i 12 timmar för att skingra alla ytor laddning kan batteriet ha
2

Hitta den specifika vikten av elektrolyter i batteriet med en hydrometer -. Om du har en otät batteri. (Om du har ett slutet batteri, hoppa över detta steg och gå till steg 3.) Bänd locken av batteriet med en skruvmejsel. Kläm lampan av hydrometer och släpp den när spetsen är i elektrolyten. Läs den flytande kula i förhållande till den tryckta skalan på hydrometer och se om den uppfyller tillverkarens specifikationer. Om inte, bör batteriet bytas.
3

Kontrollera elektrolyt i förseglade batterier genom att titta på "ögat" i batteriet fallet, en runda plast peep hål i toppen eller sidan av batteriet. En solid grön färg betyder att elektrolyten är i gott skick, medan svarta medel som måste ersättas.
4

Testa batteriets spänning med en digital voltmeter eller multimeter. Fäst den positiva kabeln på voltmetern till batteriets pluspol och den negativa kabeln till den negativa polen. Fäst dem direkt till terminalerna och inte på toppen av batteriet kabelklämmor. Jämför spänningsavläsningen till tillverkarens specifikationer. Ett bra batteri kommer att ha en spänning på 12 till 12,9 volt. Om den är lägre än detta, byt ut den.
5

Få en annan person för att starta fordonet medan voltmetern är fortfarande fäst. Titta på voltmetern behandlingen mycket noggrant. Det bör inte visa mindre än 10 volt vid någon punkt medan bilen startas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64684.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.