Felsökning med GM Förrätter

GM startsystem består av batteri, startmotor, starter solenoid, tändningslåset, säkring, relä och tillhörande ledningar. Vid diagnos av systemet, bör diagnosen börjar alltid vid strömkällan och gå stegvis mot den felaktiga enheten. En GM starter solenoid är fäst vid starter själv, som är ganska bekvämt. Solenoiden är en elektromagnetisk manöveranordning som används för att leverera ström till startmotorn. Saker du behöver
Volt /ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet för lösa eller korroderade anslutningar. Titta på batterikablarna är lösa och korrosion. Reparera vid behov och försök att starta fordonet.
2

Kontrollera batterispänningen genom att ansluta voltmetern röda kabeln till den positiva batteripolen och den svarta kabeln till den negativa polen. Spänningen bör vara 12,75 volt. Har en hjälpare försöker starta bilen. Medan detta sker, titta på voltmetern noga. Om fordonet inte börjar att starta, är problemet inte i batteriet. Om fordonet försöker starta och spänningen sjunker under 10,5 volt när startmotorn är inkopplad, har batteriet en dålig cell och måste bytas ut. Addera 3

Kontrollera batterikablarna med ohmmeter för att se om det är överdrivet motstånd. Vrid ratten på voltmetern till ohm. Koppla den röda batteriets pluspol på batteriet. Anslut den svarta kabeln på volt /ohmmeter till den negativa polen på batteriet och använd den röda ledningen till sondera nu bort röda pluspol från batteriet. Motståndet ska vara oändlig. Ta bort den svarta kabeln från batteripolen och anslut den till den motsatta änden av batterikabeln vid starter solenoid. Återigen röra den röda kabeln till batteriets sidan av kabeln och den svarta kabeln till solenoiden sidan. De ohm skall visa noll (inget motstånd). Om det visar mer än 100 ohm, byt ut kabeln.
4

Kontrollera den negativa batterikabeln genom att ansluta den svarta kabeln till en bra plats på ramen eller motorn. Tryck på den röda ledningen till den negativa batteripolen. Det bör finnas noll motstånd. Om inte, byt jordkabeln till batteriet.
5

Kontrollera startapparaten säkringen (som sitter under huven) och byt ut om det behövs. Om säkringen är defekt, kommer metallen ledaren i säkringen vara synligt bruten. Dra startreläet ur säkringen reläbox
6

. Vrid volt /ohmmetern till volt. Anslut den svarta ledningen till en bra jord. Probe de fyra anslutningar för ström till en av dem. Om ingen ström hittat ett problem mellan säkringen och reläet är närvarande. Om strömmen har närvarande en hjälpare vrida om nyckeln för att starta och hålla den. Sond resten av terminalerna för ytterligare en terminal för att ha makt. Om ingen ström finns i den andra terminalen, byt tändningslåset.
7

Sätt reläet tillbaka till sin plats och installerar den positiva batteripolen. Dra den lilla kabeln från S terminalen på startmotorn solenoid. Har en hjälpare håller tändningen i startläge. Sond kabeln på solenoiden för 12 volt. Om det finns 12 volt med omkopplaren i startläge byta startmotorn. Om det inte finns någon spänning byta kabeln till tändningslåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65001.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.