Felsökning av en Dodge Dakota Motor

Efter år av slitage, kan potentiella Dodge Dakota motorproblem ta många former. Motorn kan slå tillbaka, kan motorn gör knackar ljud och accelerationen kan släpa eller vackla. För varje symptom som presenterar sig, kan det finnas flera möjliga förklaringar. Av denna anledning kan det Dodge On-Board Diagnostic systemet ger lite vägledning. Det kommer inte fixa ditt problem, men det skulle kunna minska den tid det tar att hitta källan till problemet. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pencil
Anteckningar
Visa fler instruktioner Flighter Dodge Dakotas tillverkade efter 1996
1

Förbered för felsökning förväg. Detta inkluderar bookmarking relevanta sidor med din OBD-II handhållen bruksanvisningen. Du behöver exakta beskrivningar av generiska koder som används i alla OBD-II-kompatibla bilar och lätta lastbilar. Du kommer också att behöva gå in på Internet och leta Chryslers unika och kompletterande OBD-II-koder. Den Dakota bruksanvisning saknar denna information. Skriv ut de kodande listor. Placera både det tryckta materialet och din OBD-II handhållna handbok i Dakota navigatör säte.
2

Anslut OBD-II skanner till din Dakotas Data Link Connector port. DLC-porten kommer att ligga intill den vänstra kick panel och under förarsidan instrumentbräda. Om skannern har en automatisk aktivering funktionen slås den på när den känner av en anslutning med Dakota dator. Om din skanner inte har denna funktion, måste du slå på den själv.
3

Slå på Dakota elsystem. Detta kommer att "vakna upp" bilens diagnostik dator. Beroende på skannern du äger, kan du också behöva starta Dakota motor. På ett kommando
4

nyckel att hämta OBD-II-koder från Dakota dator. Knappen layouten på diagnostisk skannerns avvika med varumärket. En del skannrar är förinställd på att automatiskt hämta koder. Hursomhelst, rådfråga din specifika skannerns manual för exakta instruktioner.
5

Bläddra igenom de hämtade koderna och placerade alla de som flaggas av "problem" status. Kopiera dessa koder på ett anteckningsblock. Alltid undersöka felkoder först. Dessa är ofta inspelade fel, och de är anledningen till att "tjänsten motorn" tänds.
6

Kopiera eventuella återstående koder till din anteckningsblock. Dessa kommer att vara "väntande" koder. De är fortfarande fel, men de har inte hänt med regelbundenhet av Dakotas felkoder. Ändå kan detta vara ett tecken på utvecklingsländernas problem.
7

Consult det material som du placerade i navigatorns sätet. Slå upp de kodande beskrivningar och definitioner och kopiera dem till din anteckningsblock. Stäng av Dakota och dra ut tändningsnyckeln. Lossa skannern från DLC-porten.
8

Öppna Dakota motorrummet och felsöka motorn enligt problemen på din lista. Rita en linje genom både kod och beskrivning när du har eliminerat dem från övervägande. Addera Dodge Dakotas Tillverkad i 1995 och innan
9

Förbered för felsökning genom att placera "kolla motor "flash-koder på nätet. Du kommer inte hitta denna information i Dakota bruksanvisning. Skriv ut kodlistan och placera den i Dakota navigatör säte.
10

Sätt nyckeln i tändningslåset. På mindre än fem sekunder, vrid nyckeln fram och tillbaka i följande ordning: on-off-on-off-on
11

räkna hur många gånger "Service Engine" ljusblixtar.. Chryslers blinkkoder består av endast två tal. Till exempel kommer kod 62 bestå av sex blinkningar, en paus och två ytterligare blixtarna. De blinkar kommer vara lika långa, och det kommer att bli en längre paus mellan separata blinkkoder. Skriv ner alla kodnummer.
12

Rådfråga utskriften du kvar i navigatorns sätet för kodning beskrivningar och definitioner. Kopiera dem bredvid deras motsvarande kodnummer.
13

Stäng av Dakota och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Pop Öppna motorrummet och felsöka motorn med din lista som en referens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66539.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.