Felsökning av en blinkande Olja Ljus på en Honda Civic Hatchback

Honda Civic kombi är en välkänd japansk bil med ett rykte om att fungera väl med få problem. Det är viktigt att alltid hålla ett öga på statusen av oljan i bilen för att hålla motorn från att blåsa ut. Om du hittar dig själv kör på vägen och oljan tänds, kommer du att dra nytta av den här handboken beskriver hur du felsöker ett blinkande olja ljus på en Honda Civic hatchback. Dessa förfaranden bör ta dig ungefär en halv timme att utföra. Saker du behöver
Rag
Motorolja
Funnel
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bilen av vägen och parkera den på ett säkert område och på ett plant underlag. Stäng av motorn.
2

Lyft upp huven för att se kontrollera oljenivån. Ta ur oljestickan, identifierad genom sin looping orangefärgade handtaget. Använd en trasa för att torka av oljan från stickan.
3

Skjut tillbaka mätstickan i röret. Vänta minst fem sekunder, dra ut den igen och läs markörerna på metalldelen av pinnen för att fastställa oljenivån. Fyll på olja om värdet ligger under den lägsta markeringen eller ens med det.
4

Ta av motorn oljepåfyllningslocket genom att skruva loss den. Placera den på en säker plats där du kommer ihåg det.
5

Placera tratten vid mynningen av påfyllningsröret. Häll Honda rekommenderad motorolja i tratten. Skruva på oljepåfyllningslocket tillbaka på plats.
6

Kontrollera oljenivån igen efter ett par minuter. Om oljenivån är fortfarande lågt lägga mer. Låt inte oljemängden komma över högsta punkten, eftersom detta kan skada din motor. För mycket olja leder till skum som den roterande vevaxeln i motorn tillför luft till den. Olja som är fylld med skum kommer att bli svårt att pumpa och kan stänga av motorn.
7

Slå på bilen och uppmärksamma oljetryckslampan läste upp. Om det fortfarande blinkar, kan du ha en mer komplicerad och potentiellt allvarligt problem. I detta fall har din Honda Civic hatchback bogseras till en mekaniker för hans inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67341.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.