Felsökning av elsystem i en Ford Explorer

Fords populära SUV modell, Explorer, har funnits ett tag. Ovan genomsnittliga elsystem kommer fortfarande med quirks som varningslampor tänds på instrumentbrädan utan orsak och temperamentsfulla fönster makt. Men med lite tid och ansträngning, de flesta ägare har möjlighet att lösa problemen. Instruktioner
1

Hitta din panel inne säkring. Ford gjorde ett så bra jobb med att dölja det att vissa ägare inte kan hitta den. Om du tittar under instrumentbrädan på förarsidan, hittar du den 2-tums-by-5-tums panel nära dörren.
2

Stäng av Explorer och starta om din ABS tänds instrumentbrädan. Ofta, detta återställer ljuset och du kommer inte att se den igen. ABS-systemet missar ibland en signal från huvuddatorn, men det borde återställa sig själv. Men om ABS ljuset inte stanna eller tänds upprepade gånger, bör du kolla dina bromsar. Ibland är allt som behövs lite bromsvätska.
3

Ta din Ford Explorer till en mekaniker om ABS lampa lyser när bromsarna och bromsvätskenivån är normala. Problemet är troligen el, och du behöver koden från ABS-modulen. Koden kan indikera ett problem med den bakre låsningsfria bromsar värde eller den bakre sensorn på differentialen.
4

Kontrollera säkringar, kretsar och reläer om fönsterhissar sluta arbeta. Om du inte kan hitta ett problem, behöver du förmodligen att leta efter den elektriska problem i dörren. Utbyte växeln eller byta motorn i dörren ofta gör tricket.
5

utseende till din generator om strålkastarna verkar dim efter start Explorer. Det kan vara en lös anslutning. En annan skyldige är en lös generator rem som inte låter generatorn laddningen korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63804.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.