Hur identifiera Trouble Car Battery

Har du problem med din bil batteri? Betonar inte det alltför mycket. Vanligtvis är en dåligt fungerande batteri ganska lätt att diagnostisera, även för dem med begränsad mekanisk förmåga. Om problemet existerar endast med batteriet, sträcker lösningen från uppladdning till ersättare. I slutändan kan du kontrollera batteriets hjälp av några enkla verktyg som kan köpas någon fordonsindustrin leverans butik. Dessutom, om det behövs, kan du byta ut batteriet på egen hand, vilket sparar dig en dyr resa till mekaniker. Saker du behöver
Voltmeter
Batteriladdare
Post-och terminal rengöringsverktyg eller liten stålborste
Destillerat vatten (för standard-duty-batterier)
Visa fler instruktioner
Grundläggande Battery Diagnostics
1

Stäng av alla bilens tillbehör, inklusive radio och lampor, och försök starta motorn. Om motorn låter stark, men helt enkelt inte eld, är ditt batteri böter. Var försiktig dock, att inte fortsätta att försöka starta bilen, eftersom det kommer så småningom att dränera batteriet. Om motorn låter trög, sakta bleknar eller gör ingenting alls, då är chansen batteriet är dött.
2

Vänd dina strålkastare på utan att försöka starta bilen. Steg utanför och undersöka strålkastarna. Om lamporna är starka, är batteriet laddat. Om emellertid, ljuset är svagt eller inte fungerar, ligger problemet med batteriet.
3

Öppna huven på din bil och ta bort eventuella sköldar från batteriet. Sedan undersöker batteriet. Specifikt, titta på batteripolerna. Korroderade eller smutsiga terminaler är säker på att orsaka batteri problem. Använd ett inlägg och terminal rengöring verktyg eller liten stålborste för att rengöra polerna. Du kan behöva haka batterikablarna för att göra detta på rätt sätt. Se också till att batterikablarna sitter fast stolparna.
4

Kontrollera vätskenivån i batteriet (för standard-duty-batterier). Om du äger ett underhållsfritt batteri, helt enkelt hoppa över detta steg. Bänd locken från toppen av batteriet och titta in i cellerna. Du bör se plattorna i batteriet, samt vätska. Tillsätt destillerat vatten till cellen vid behov. På destillerat vatten tills plattorna (se Ref. 1). Använd endast destillerat vatten, som kranvatten kommer att främja korrosion.
Hjälp av en voltmeter för att diagnostisera Battery Troubles
5

Ta bort alla skydd som täcker batteriet och dubbelkolla att säkerställa din tändningslåset och alla tillbehör är avstängda.
6

Kontrollera din voltmeter för att se till att den är inställd på 12 volt (några voltmetrar har flera inställningar) och anslut den positiva sond till batteriets pluspol. Anslut sedan den negativa sonden till den negativa polen. Kontrollera sonderna har en bra anslutning till batteriet.
7

Läs displayen på din voltmeter. En fungerande batteri med en full laddning ska visa en läsning av 12,5 till 12,8 volt (se Ref. 2).
8

ladda batteriet om du ser en läsning av 12,45 eller lägre. En läsning av 12,45 indikerar att batteriet har endast ett 75-procents laddning. Om du ser en läsning av 12,24, är ditt batteri är mindre än 50 procent tas ut (se Ref. 3). Således kommer dina laddningstider varierar beroende på hur dåligt batteriet dräneras. Om batteriet töms igen, utan att ha använts i din bil, så det behöver en ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64918.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.