Varför har min A /C Smell?

Om bilens luftkonditionering ger ut ett mindre-än-trevlig lukt, kan du ha ett problem. Fast frågan är relativt liten jämfört med andra typer av bil A /C problem, är det fortfarande klokt att köra till din betrodda mekaniker och ha honom ta en snabb titt. Förstå bilens A /C enhet

En bils luftkonditioneringssystem har sex huvudkomponenter: kompressor, kondensor, förångare, expansionsventil, mottagare och köldmedium enhet. Kompressorn befogenheter när du slår på luftkonditioneringen, och den pressar varmt trycksatt ånga ut från kylmediet enheten. Det rutter ångan till kondensorn, där den omvandlas till en vätska. De flytande överföringar till en mottagarenhet, som avlägsnar fukt från kylmediet och överför den till expansionsventilen. Som namnet antyder, expanderar ventilen vätskan och omvandlar den till en ånga igen. Ångan rör sig in i förångaren, vilket är vad kyls kupén. Denna process låter länge, men det händer oftast i några minuter. Addera Något Under huven

I vissa fall, en foul lukt från luftkonditioneringsventiler av din bil kan betyda resterna av ett litet djur, som en fågel eller tvättbjörn, är under huven på bilen. Lyft huven eller skjut dig själv under underredet med en ficklampa för att inspektera området. Detta är definitivt inte en trevlig upptäckt att göra, men det är en vanlig källa till dålig lukt. Du kan antingen ta bort djuret själv eller har din mekaniker hantera uppgiften.
Mögel

I vissa fall, fukt instängd i kondensorn eller förångare bil är orsaken till lukten. Med tiden blir det fukt i mögel och avger en obehaglig lukt. Du kanske kan lösa problemet genom att låta fläkten (inte A /C) köra några minuter efter att köra luftkonditioneringen.
Bad Kylvätska

Ibland kan förvirra en A /C problem med ett generellt problem i bilens motor. Den kylvätska i bilens kylare enhet är ibland den skyldige om du har en stark, obehaglig lukt som härrör från dina ventiler. Kylmediet kan ha giftiga ingredienser, och om det börjar läcka från en slang eller kylarlocket, kan den orsaka lukt. I det här fallet har antingen din mekaniker att kontrollera läckage eller så kan du prova en annan typ av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68209.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.