Vad är en normal läsning för Oil Gauge?

Det normala oljetrycket i en förbränningsmotor varierar från ett märke till ett annat och en modell till en annan. Vad är normalt för en Chevrolet motor kan vara olika för en Toyota motor och normalt tryck för en 4.3L Chevrolet kan vara annorlunda än på en 5.7L Chevrolet motor. Ändå är oljetryck en viktig övervakning av hur väl motorolja skyddar de rörliga delarna i en motor. Mellanklass är Bästa spår

Oljetryck varierar i de flesta motorer beroende på om motorn har just börjat och oljan är kall eller när motorn har körts tillräckligt länge för att värma upp till normal arbetstemperatur. Trycket kommer att variera något med hastigheten motorn är i gång. Det är därför många bilar bara har mätare som visar låg, normal och hög intervall. Kontrollera specifikationerna för den exakta märke och modell motor för ditt fordon för att bestämma rätt olja intervallet trycket verkar i pounds per kvadrattum. Mätare som registrerar i PSI, vanligtvis från 0 till 100 och den normala zonen på dessa är mellan 20 och 80 PSI.
Överväganden

oljetrycksmätare mäter motstånd till oljan som pumpas genom motorn genom motorns oljepump. Temperaturen på oljan, vilken typ av olja och viskositet påverkar allt motstånd. Åldern på motorn påverkar oljetryck, liksom. Nya, tighta motorer registrera högre oljetryck än samma motor tusentals miles senare efter att den har brutit in och har upplevt några inre slitage.
Låga Verserna Hög

Lågt oljetryck anger otillräcklig smörjning tillhandahålls till motorn. En läsning mindre än 20 PSI eller under det normala intervallet på mätaren är orsaken till omedelbar uppmärksamhet. Problemet kan vara så enkelt som en låg oljenivå eller en signal på allvarliga motorproblem. Högt oljetryck avläsningar är ovanligt och kan vara en felaktig mätare eller en felaktigt fungerande olja bypassventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66579.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.