Hur till Stopp Kondens under bilen Mat

Kondens i bilens golvmattor är ett tudelat problem med en enda lösning. Värm under din golvmatta kommer från avgasrören, och orsakar fukt instängd i mattan mot ånga och ansamlas på undersidan av mattan. Fukten under din matta måste komma någonstans ifrån och att det någonstans är nästan utan tvekan luftkonditioneringssystemet. Normalt kondens i din AC-system kommer ut genom ett litet dräneringsrör i botten av fordonet, men med tiden som dräneringsrör kan bli igensatta och orsaka att vatten återflöde in din bil interiör. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står Flighter Long skruvmejsel
Wire galge eller långa piprensare
Visa fler instruktioner

1

Sparka en uppsättning stoppklossar bakom dina bakhjulen. Skjut en domkraft under framsidan av din bil, centrera den på ramen och lyfta bilen tillräckligt så att du kan krypa under. Fäst ramen på pallbockar och under bildspel.
2

Sök din luftkonditioneringssystem avloppsslangen under passagerar-sidan av fordonet där skottet möter golvet. Dräneringsröret varierar från fordon, vissa använder en 1/4-tums diameter hård plastslang, andra använder en stor gummislang. Vissa rör sticka rakt ut på golvet, andra hamnade i en halvcirkel och ytterligare andra är infällda i brädan och omgiven av en konkav öppning.
3

Rengör spets ut slangen med din skruvmejsel, slå den med en snabb spray från en trädgårdsslang för att få bort eventuellt täckt smuts. När du har smuts ut, räta ut en klädhängare och skjut in den i röret. Om spiralen ändarna av tråden kommer att passa in i din tub, då har du tur, denna skruv-formade spiral fungerar som en Roto-Anhängare till avlägsna träskor. Om det inte passar, klipp av den spiralen och tryck tråden igenom.
4

Arbeta tråden upp röret i en back-och-tillbaka rörelse för att slå några träskor lös och sedan dra tråd ut från gång till gång för att ta bort skräpet. Om du skulle kunna passa spiral tråd i röret, vrid tråden i en medurs till "skruva" spiralen genom några träskor. Röret bör vara cirka 12 till 24 inches lång, när du får så långt in, kan du höra en dämpad kran När tråden når botten av värmeväxlaren
5

Dra tråden ut,. släppa bilen ner från pallbockar och starta den. Slå på AC på fullständig och låt den gå. Inom några minuter, bör du se vatten börjar droppa ut ur dräneringsröret. För att avsluta jobbet, ta bilen till er lokala biltvätt och använd en våt-torr dammsugare för att dra den kvarvarande fukten ur mattan. Låt mattorna ut i minst en vecka för att ge mattan tid att torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68040.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.