Hur diagnostiserar jag Transmission Problem för en 2001 Ford Taurus?

Ford Taurus automatlåda har en historia av tidiga fel på grund av olika konstruktionsfel. De flesta av dessa korrigerades av 1998 års modell år. Kontrollera med en Ford-återförsäljare eller din mekaniker för återkallelser och drivlinor uppdaterar tjänsten. Orsaker för överföring misslyckande inkluderar felaktig vätskenivån, dåligt underhåll och förorening från vatten eller andra externa faktorer. Motorproblem kan efterlikna en transmission problem. Samråd med en mekaniker kan behövas för att lösa mer komplexa problem. Saker du behöver
butik trasa
Mercon V transmissionsolja
Transmission tratt
Arbetshandskar (tillval) katalog Scan Tool (tillval)
Visa fler instruktioner
Vätskenivå Kontrollera
1

köra bilen för att få upp till normal arbetstemperatur. Parkera den på en fast, plan yta med motorn igång. Öppna huven, det finns två mätstickor i en 2001 Ford Taurus. Oljan oljestickan är framför motorn och transmissionen mätstickan är på höger sida i närheten av brandväggen. Dra ut överföringen oljestickan, torka av den och sätt i den igen. Ta det en andra gång och undersöka det. Nivån ska ligga mellan de crisscrossed områden på oljestickan.
2

Kontrollera läckage om vätskenivån är genomgående låg. Undersök trottoaren under bilen. Transmissionsolja är röd, så är styrservoolja. Om du märker skiftande problem, är det förmodligen en överföring läcka. En låg vätskenivå leder komponenter i transmissionen att brinna upp. Fyll på behållaren transmissionsolja genom att ta bort överföringen oljestickan. Ställ den åt sidan och sedan torka bort all smuts kring toppen av oljestickan röret. Sätt i en sändning tratt hela vägen i öppningen. Tvinga inte in den Ford rekommenderar att du använder Mercon V i 2001 års Oxen.
3

Ta bort alla överfyllning om nivån är ovanför den streckade markeringen på oljestickan. För mycket vätska kan resultera i "skift och /eller oro engagemang och /eller möjlig skada," enligt 2001 års Ford Taurus Ägarens Guide.
Fluid Analys och service
4 < p> Undersök färgen på vätskan. Det bör visas rött till ljus rosa och vara transparent. Dirty vätska är mörkbrun, och du kommer inte att kunna se markeringarna på oljestickan. Om vätskan har en bränd lukt, det har varit överhettad, tjänsten överföringen så snart som möjligt. Om vätskan luktar surt, är det dags att ändra den. Ford rekommenderar byte av växellåda filter och vätska var 30.000 miles. Överföringen börjar skifta felaktigt och eventuellt misslyckas helt om försummade.
5

Notera om vätskan är en ogenomskinlig rosa. Detta är ett tecken på förorening. Vatten är mest sannolikt läcker in i enheten genom en brusten kylmedelsledningen. En annan möjlighet är att bilen körts genom hög vatten som kan ha kommit in genom växellådans luftventiler. Kör inte bilen i detta tillstånd. Det är troligt att överföringen måste repareras eller bytas ut om alltför mycket vatten har kommit in vatten bryter ner viktiga bindemedel som håller några av de interna komponenterna. Ring din mekaniker om du är osäker.
6

Observera skräp i pannan om du ändrar vätskan. En magnet i botten hjälper till att fånga stålfragment som de flagna vid normal förslitning. Dessa bör likna en klump av anmälningar snarare än faktiska bitar. Bitar av metall eller andra stora skräp signal behovet av en överföring ombyggnad eller byte snart.
Motorer får det verkliga problemet
7

Ta reda på vad som är fel om tjänsten engine lampan lyser. Du kanske tror att du har en transmission problem som egentligen är en motor fungerar. Till exempel, om tändspolen sviktar, kan fordonet sticket och "buck" när du kör.
8

Gå till en Biltema eller oljebyte servicecenter för att få dem kolla felkoder för dig. Dock kommer dessa koder inte alltid berätta vad som är fel. Om du har möjlighet att bli av kontrollera motorn ljus, kan din sändning "problem" försvinner. Detta kan innebära en process för eliminering som en kod ofta omfattar flera objekt. Till exempel kan en "P0456" code betyda en dålig tanklock, bränslefilter eller vakuum läcka. I sådana fall kan det vara billigare att ta bilen till en butik i stället ersätta flera komponenter på egen hand. Den delar räknaren skötare kan troligen ge några råd.
9

Vänta kylaren svalna och kontrollera sedan kylvätskenivån för rätt nivå. Se till att kylvätskan är inte mer än två år gamla. Transmissionen genererar mycket värme och kyls med olja som strömmar från den trans-axel genom kylaren och tillbaka igen. Om din motor är rinnande varmt, kan det skada eller förstöra transmissionskomponenter. Spola kylaren och byta ut kylvätskan omedelbart om det är brunt. Detta är ett tecken på att kylmediet är fylld med rost och kan inte göra sitt jobb tillräckligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66080.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.