Vad är en Fouled Tändstift

Läsa ett tändstift är mekaniker motsvarighet till läsning teblad - eller, om du verkligen känner Gamla testamentet om det, get inälvor. Den sistnämnda analogi är förmodligen den mest träffande, eftersom dra en plugg är en av de bästa sätten att bedöma din motorns inre tillstånd kort för att riva upp den helt. Men var förvarnad: Du kanske inte gillar vad den spådom bådar. TÄNDSTIFT Basics

Ett tändstift är ett slags uppmätt elektriskt fel på samma sätt en förgasare är en uppmätt bränsle läcka. Tändstiftet har tre grundläggande delar: en mittelektrod eller "spets" ansluten till tändspolen, en keramisk termisk isolator som omger spetsen och en slipad rem ansluten till tändstiftet kroppen och böjda så det kommer inom en bråkdel av en tum av spetsen. Kroppen av tändstiftsgängor in i cylinderhuvudet, som fungerar som en grund, positiv energi flödar genom spetsen hoppar gapet mellan den och marken bandet i form av en gnista. Denna gnista antänder luft /bränsleblandningen, och saker går bom.
Basic Nedsmutsning

Beväxningen finns i två grundtyper, antingen en förorening överbryggar gapet mellan spetsen och marken bandet, eller det rockar tips eller bandet till den punkt pluggen slutar fungera. Bridging är ett vanligt fel, och kan påverka förbränningen effektivitet i ett par olika sätt. Om materialet helt överbryggar klyftan, så du har ingen gnista alls. Om materialet som bygger upp i gapet är inte elektriskt ledande, så det kommer antingen minska gnista makt eller eliminera den helt. Om det är konduktiv, då gnistgapet kan växa så liten att den resulterande gnistan inte antända blandningen.
Carbon, olja och metall Fouling

En hel del av tändstiftet börjar som olja intrång i cylindrarna. Olja läcker in i cylindrarna fastnar på hot plug, sedan snabbt bränna bort och lämnar en kol-kol deposition. Eftersom denna insättning växer tjockare, kan ytterligare olja eller kanske inte helt förkolna, vrida insättning till en klibbig, svart klump gegga. Denna klump kommer så småningom att överbrygga eller minska klyftan och avbrott ledningsförmåga. Metal påväxt händer efter allvarlig detonation, när värmen i cylindern smälter dina kolvar och skickar smält aluminium som flyger runt och hålla sig till något varmt.
Diagnos och reparation

Fouled gnista pluggar är lätt att diagnostisera - bara dra en ut och ta en titt. Men detta är ett fall där helt enkelt identifiera och rengöra eller byta ut den felaktiga komponenterna är inte tillräckligt. Du måste ta reda på varför det sotigt i första hand. Olja påväxt inträffar oftast på grund av läckande ventil tätningar men kan manifesteras som knackar eller pinga när sotavlagringar börjar glöda glödhet och pre-tända din bränsleblandning. Om du har metall nedsmutsning, då behöver du definitivt att hitta orsaken till detonation som orsakade det, metal påväxt är vanligtvis den sista varningen du får innan något riktigt dyrt slutar med ett riktigt stort hål i den Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68462.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.