Hur man diagnostiserar en Shaking Motor

När korrekt inställd, dagens moderna motorer arbetar med väldigt lite yttre vibrationer. Tillverkarna har utformat sina motorer med intern samt extern vibrationsdämpande system. Dessa system håller effektivt de vibrationer en så liten nivå som de flesta motorer, kan på tomgång knappt ses att vibrera. När antingen ett tuning problem uppstår, eller en vibration styrkomponent misslyckas, kan föraren märker ökad motor rörelse genom alla skeden av motorernas driftsområde. Instruktioner
1

Kontrollera tändsystemet. Ren och gap alla tändstift. Inspektera tändkablarna för skador, exempelvis brännskador eller raster.
2

Kontrollera vakuumslangar för pauser eller läckor. Spraya förgasare renare på slangarna, med motorn igång. Varje böljande eller tvekan indikerar en läcka i det området. Lyssna till väsande eller visslande ljud, eftersom dessa kan också indikera ett vakuum läcka.
3

Kontrollera PCV ventilen så att den inte är igensatt. Dra loss från fästet genomföring vid toppen av ventilkåpan. Skaka ventilen kraftigt. Om det inte skramlar, det är igensatt och behöver bytas. Kontrollera om bränslesystemet levererar en tillräcklig mängd bränsle till motorn
4

. Gör detta genom att undersöka bränslefilter, bränsleledningar och testa bränslepumpen för att säkerställa att den fungerar.
5

Kontrollera skicket på motorfästen. Dessa fästen koppla motorn till chassit och de måste vara intakt och deras bultar måste vara tätt för att se till att motorn stannar på plats. Motorn fästen är placerade på vardera sidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68112.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.