Felsökning av en Automotive fläktkoppling

Driften av kylsystemet i en bil är beroende av flera komponenter som arbetar tillsammans. Kylaren, fläkten, fläkt koppling och vattenpump spelar alla roller i att hålla motortemperaturen inom rätt intervall. Om någon av dessa komponenter misslyckas eller inte fungerar som de ska, blir systemet ineffektivt och kan inte riktigt styra motorns värme. En sliten eller misslyckas fläktkoppling är en möjlig orsak till alltför höga motortemperaturer eller överhettning. Instruktioner
1

placera fordonet i parken, lägg i parkeringsbromsen och öppna huven.
2

Leta efter olja eller oljiga ansamlingar av smuts strålar utåt från centrum navet av fläktkoppling. Förekomsten av olja eller oljiga avlagringar indikerar att fläktkoppling läcker vätska och behöver bytas.
3

tag fläktbladen på motsatta sidor av fläktkoppling och försöker vicka fläkt fram och tillbaka. Om det är rörelse på navet i fläktkoppling då lagret är slitet och kopplingen behöver bytas. Med motorn kall
4

och avstängd, rotera fläkten för hand. Om det finns någon slipning eller gnisslar, eller fläkten kan inte stängas alls, då lagren i kopplingen har misslyckats och kopplingen behöver bytas.
5

Starta motorn och låt den nå arbetstemperatur. Stäng av motorn och försöker snurra fläkten genom att gripa ett av fläktbladen och raskt att trycka den i rotationsriktningen. Om fläkten frihjul på sina egna mer än två varv, är kopplingen utsliten och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64969.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.