Hur vet jag om en bil behöver en ny ljuddämpare

Det finns ingen som känner din bil bättre än du. Om det uppför sig annorlunda eller låter eller känns annorlunda, kommer den första personen att märka vara du. Om ljuddämparen utvecklar ett hål i skalet till exempel, kommer en distinkt muller från avgaserna höras. Om de inre mellanväggarna i ljuddämparen sönder, kommer du att höra skillnaden i stigning av avgassystemet, eller skramlet den gör när den vibrerar mot skalet på ljuddämparen. Eftersom det finns flera komponenter som utgör avgassystemet för din bil, är det rekommenderat att ha den besiktigas av en kvalificerad tekniker för att avgöra om ljuddämparen är det enda problemet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog hjulkloss
Skyddsglasögon
Safety läder handskar
Visa fler instruktioner
1

Lyssna till ljudet av avgaserna när du startar upp bilen. En starkare avgaser eller throatier avgaser kan vara en kontrollampa tecken på att en ljuddämpare behövs. Det område från vilket loudness kommer från kan bestämma om det är ljuddämparen eller en annan avgaskomponent. Om det är högt upp på framsidan av motorn, är chansen att det har ingenting att göra med ljuddämparen, men kan fortfarande vara avgaser relaterat.
2

Sätt på ett par skyddshandskar, och, med Motorn körs på tomgång och bilen parkerad, placera en hand över avgasröret på bilen. Många halsdukar är rätt innan avgasröret och vad du letar efter en back-provtryckning. Är avgasflödet trycker mot din hand och försöker fly avgasröret eller finns det inget mottryck alls? Om det inte finns något mottryck, det finns en läcka i systemet och kan mycket väl vara ljuddämparen.
3

Stäng bilen av, placera en stoppklots framför en av de framdäcken och höja bakaxeln med en domkraft på en nivå och markbeläggning. Placera domkraften står på ett tryggt och säkert område för att stödja bakaxeln medan du krypa under, bär skyddsglasögon. Behåll handskarna på, också, särskilt om avgaserna har varit igång och fortfarande är varmt eller hett.
4

Inspektera ljuddämparen och rören till och från den. Du kommer inte att kunna krypa upp under fordonets front, men om de flesta av buller eller läckor låter som de kommer från mitten till bakre delen av fordonet, det är det område som ska börja att inspektera. Leta efter svart sot märken runt avgasröret sömmar som går till eller från eller på ljuddämparen själv.
5

Skaka avgassystemet med din behandskade hand och knacka på undersidan av ljuddämparen med handen. Interna bafflar inne i ljuddämparen kan ha försämrats och även om det kan finnas några läckor i systemet, utan bafflar att tysta avgaserna, kommer bilen att ha en annan stigning till det när du kör eller du skulle höra bafflarna vibrerande mot botten behållare av ljuddämparen.
6

Bestäm var läckan eller ljudet kommer ifrån och sedan försöka avgöra om avgassystemet svetsas samman (originalutrustning) eller om det är hopklämda. Oavsett behöver bytas på avgassystemet,, ljuddämparen eller på annat sätt är kopplad till ett annat inlopp och kanske utloppsröret. Villkoret för dessa rör kommer att avgöra om mer än bara en ljuddämpare kommer att behövas bytas ut för att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63953.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.